צפייה בגירסא המקורית : החלפת שמן גיר למזדה 323F
שלום,
לאחר היבהוב נורית HOLD לקחתי את האכב לבדיקה במכון גירים.
המוסכניך הריץ סריקה ממוחשבת ואמר שצריך להחליף סולונואיד+החלפת שמן.
הרכב שלי 323F מודל 96 עשה כבר 240000
במוסך המורשה אמרו לי מעבר שלא כדאי להחליף שמן - זה י**** את הגיר..
בכל מקרה אני חייב להחליף את הסולונואיד..
האם לבקש מהמוסך להחליף/לבדוק משהו נוסף??
בשביל להחליף את סולונואיד אתה חייב לפרק קרטר של הגיר זאת אומרת לרוקן את השמן.
ועל הדרך להחליף פילטר שמן.(רצוי גם לבדוק מה יש על המגנט של הקרטר) :smokin:
מה שאמרו לך במוסך מורשה לא בדיוק נכון.
הגיר שלך יעבוד קצת אחרת עם שמן חדש.
ואפשר לתקן את זה בעזרת שיחרור קטן של קבל גיר על גלגל מצערת.(במידע ויש בעיה,כן)
מומלץ להחליף שמן גיר כל 30K-40K ק"מ בשביל למנוע בעיות בהמשך החיים של הגיר.
לפרק קרטר גיר(זה על הדרך של העבודה) לנקות אותו משבבים, להחליף את הסולונואיד, החלפת מסנן שמן גיר+ שמן גיר איכותי.
שמן גיר מחליפים כל 60Kק"מ
מעבר לזה אין עוד מה לעשות.
יקיר.
יקיר,על איזה שמן אתה ממליץ?
תודה.
דקסרון III של MOTORCRAFT.
אפשרי להשתמש בשמן M 3, כמו שמשתמשים בדגמי הBJ, כך כתוב בהוראות היצרן, אבל אני מציע להשתמש בשמן דקסרון 3 הכי בטוח.
יקיר.
שמן גיר אוטומט מחליפים כל 40 אלף (לא לפי הוראות היצרן). יצרן ממליץ לבצע החלפה כל 60 אלף אך בגלל מזג האוויר החם בארץ מומלץ להחליף כל 40 אלף. אם לא מחליפים שמן באופן קבוע כולל שטיפת גיר לפחות כל החלפת שמן השניה, אז החלפת שמן אחרי שרכב עשה 100-200 אלף ברוב המקרים גורמת לתקלות נוספות בגיר. בגלל זה במוסך המורשה אמרו לך לא להחליף את השמן ותאמין לי הם מדברים מתוך ניסיון רב שיש להם.
בעם אני ביקרתי במכון הגירים - גירומטיק עם אותה בעיה כמו שיש לך. אני שאלתי את בעל המקום, אש מקצוע עם ניסיון רב בתחום של הגירים: למה תמיד יש כ"כ הרבה בעיות בגירים האוטומטים? ואפילו ברכבים חדשים? למה?
וזאת התשובה שקיבלתי: אף יצרן עדיין לא למד איך לבנות אותם. לפעמים מגיע אלי רכב חדש עם גיר שדורש תיקון כללי. אחרי הפירוק של הגיר אני מסתכל על החלקים הפנימיים שלו ולא מאמין שהגיר הזה הגיע למצב כזה כבר אחרי 30-40 אלף. בד"כ רוב החלקים בגירים האלה מושבתים ודורשים החלפה. נכון להיום אין גיר אוטומט שאפשר להגיר מה הוא אורך החיים שלו ועוד לא ראיתי סוג מסויים של הרכב שהגירים שלו אף פעם לא מתקלקלים.
נחזור לבעיה שיש לך ברכב. החלפה של סולונואיד זה פתרון זמני. הגיר שהוחלף בו סולונואיד + שמן ברוב המקרים הולך במשך שנה אחרי התיקון. אני אישית לא ממליץ לאף אחד להתעסק בתיקון של אוטומט ולא לזרוק סתם כסף לפתרונות הזמניים. אם גיר אוטומט התחיל לעשות בעיות אז רק החלפת גיר יכולה לעזור ואם כבר להחליף אז יותר טוב הסבה לגיר רגיל. למזלינו תהליך ההסבה היא מאוד פשוט בכל המאזדות!
סטס, אתה טועה, נעזוב את עניין החלפת השמן גיר, לפי הוראות היצרן כל 60 אלף.
לגבי החלפת הסולונואיד, אחרי ההחלפה הגיר יכול להחזיק עוד המון שנים, אין שום קשר למצב הגיר, הסולונואיד בגיר הוא זה שמשלב את ההילוך, סך הכל עם השנים הוא נשחק ונתפס, ולכן לוקח לגיר זמן להעביר הילוך, אחרי ההחלפה הגיר יתפקד מצויין אם העבודה בוצעה כראוי ואין נזק נוסף.
כדאי לשפץ את הגיר, אומנם זה לא שיפוץ מלא, אלא שיפוץ חלקי.
לגבי המיתוס הזה שאם מחליפים שמן גיר אוטומט זה עלול להרוג את הגיר, אז ככה, העניין הזה התחיל מהגירים של רנו, סיטרואן.
הרבה גירים של מסוג AL4 שבקו לאחר החלפת שמן גיר, ולכן היצרן נתן הוראה לא להחליף שמן גיר אוטומט לעולם בסדרת גירים מסויימת.
יש עוד כמה סוגי רכבים שהחלפת שמן גיר אוטומט עלולה לגרום להחלקה בגיר, וזה משום שעם הזמן השמן אוסף את השבבים, השבבים הזעירים מתערבבים עם השמן, השמן משנה מעט את התכונות שלו, והגיר "מתרגל" לעבוד עם השמן שקיים.
לאחר החלפת השמן, השמן החדש הוא נקי יותר ובעל תכונות אחרות מהישן, השמן החדש בעל צמיגות שונה ותוכונות שונות ולכן הגיר עלול להחליק, כי הלחץ שמן כניראה נמוך יותר עקב הצמיגות.
במאזדה אין בעיה להחליף שמן גיר אוטומט כל 60Kק"מ אין שום צורך להקדים את מועד ההחלפה.
גיר אוטומט שלא הוחלף בו שמן מספר רב של ק"מ, אז פתאום לאחר ההחלפה הגיר עלול להתנהג אחרת עם השמן החדש ולהחליק וזה יכול לקרות כמעט בכל גיר אוטומט.
בגיר ידני למשל אין שום חשש להחליף שמן גיר, משום שבגיר רגיל אין החלקות, ז"א גיר רגיל לא מחליק.
ובהחלט ניתן לדעת בערך כמה זמן גיר יכול להחזיק, למשל בלאנטיסים דגמי BJ אורך חיי הגיר הוא כ 200K ק"מ הכי נפוץ שבקילומטרז' הזה הגיר שובק, גם בדגמי ה BA זה בסביבות ה 200-220 אלף ק"מ.
גיר שטופל בזמן, ולא עבר התעלולויות יכול להאריך ימים ולעבור בשקט את ה 250.
לכל חלק במנוע יש אורך חיים שונה, יש מנועים של טויוטה ששבקו כבר לאחר 30 אלף ק"מ וצברו בוצה כמו מנוע שעבר 300Kק"מ, לדעתי זהו כשל חמור בתכנון המנוע.
אז גיר שלא החזיק זמן מה מעמד, ז"א שהוא לא תוכנן כמו שצריך.
בקיצור, לפותח האשכול, אני מציע שכדאי לך להחליף את הסלונואיד, ואת השמן הישן אתה יכול לשמור לך בתוך מיכל, במידה ולאחר מילוי שמן חדש הגיר לא יתפקד כמו שצריך תוכל להחזיר את השמן הישן, או שתוכל להשתמש עם השמן החדש בתוסף לשמן גיר רק במידה ויש בעיה.
כמובן, לאחר פירוק הגיר והרכבתו יש לכוון בעזרת שעון לחצים את כבל הקיק-דאון כדי שהגיר יתפקד כמו שצריך.
יקיר.
יקיר, קודם כל אני חושב שעוד פעם רשמת את מה שאני רשמתי רק במלים אחרות לכן אני לא אתווכח איתך.
עם כל הכבוד לידע שלך אבל לתמיד הנתונים של הספר תואמים למציאות. אני לא מתבייש להגיד שאני לא מכיר את הספרים ולא יודע מה כתוב בהם ואנחנו תמיד נכנסים לויכוחים כי אתה מדבר לפי הספר ואני מדבר לפי הדוגמאות ומה שקורה במציאות. אני יכול לתת לך עכשיו דוגמאות של קרוב ל10 רכבים שהחלפתי להם סולונואידים והתוצאות מוכיחות את מה שרשמתי. אבל כל הדוגמאות האלה לא יתנו לך כלום כי אתה שוב תגיד שבספר כתוב להחליפ שמן ב60 אלף וכ"ו. ואל תשווה את זה לגירים של ההאמרים וניסיון שלך מהסדנא הצבאית. במקרה גם את זה אני מכיר... אני נוהג כבר 5 שנים בהאמרים ויכוך להגיד שהגירים שלהם יכולים לעבוד לא רק ללא שמן כלל אלא גם אחרי שכמה חלקים של הגיר נפלו על הכביש...
סטס, אתה כניראה חושב שאני מביא את כל זה מהצבא, אז רק לחידוד העניין:
בצבא אני לא מכונאי רכב! אני מכונאי טנקים (מרכבה סימן 2 + 3).
את כל הידע שלי רכשתי מהאזרחות ללא שום קשר לצבא, ואני לא מבין כ"כ בהאמרים כי לא התעסקתי איתם.
אני לא הולך רק לפי הספרים, הרוב זה מניסיון שלי ושל אחרים ובעיקר הכל מאבי.
ולא כתבתי שום דבר ממה שאתה כתבת, במילים שלי, אתה אמרת שהחלפת סלונואיד לא תעזור והגיר ישבוק, אני טוען אחרת וחולק על דעתך שהחלפת הסלונואיד יכולה לעזור והגיר יאריך ימים עוד המון, כמובן תלוי מה מצבו של הגיר מבחינה מכאנית!.
החלפת סלונואיד+ שמן גיר+ מסנן שמן גיר במחיר של 650 ש"ח זה כלום, גם אם הגיר יחזיק עוד שנתיים זה שווה, ואני מאמין שהגיר יכול להחזיק עוד המון.
ולהביא גיר מפירוקיה זו ממש לא אופציה, עדיף לשפץ את הגיר הקיים, כי מפירוקיה אין לדעת מה מצבו של הגיר ואיך הוא טופל וכמה זמן הוא יחזיק.
יקיר.
החלפת סולונואיד מעריכה את חיי הגיר אבל לא בהרבה. כמובן שזה תלוי במצב המכני של הגיר אבל אם הלך הסולונואיד אז צריכה להיות סיבה. או שהוא הלך כי עשה את שלו ואז גם הגיר עצמו כבר דורש שיפוץ כללי. או שמשהו גרם לסולונואיד להתקלקל. אם למשל מדובר ברכב חדש שהלך לו הסולונואיד אז להחליף אותו זה כבר לא יעזור. יש עוד תקלה בגיר שגרמה לסולונואיד להיתקע/להישרף והיא תשביט את כל הגיר מהר מאוד.
עוד פעם אני אומר שכל מה שכתבתי אלה המסכנות מניסיון...
הגיר כבר נסע 240 ק"מ כמה אתה חושב שהסלונואיד יכול עוד להחזיק? ברור שהוא שבק מעצמו.
במכון לגירים אוטומטיים ניתן לבדוק את מצבו של הגיר, דבר ראשון בודקים את מצבו של שמן הגיר, לפי הצבע שלו ניתן לדעת אם יש בלאי לדיסקיות שפה כבר באמת לא שווה להתעסק עם החלפת סולונואיד.
אם הצבע של השמן גיר תקין ז"א שרוב הסיכויים שאין שחיקה מוגברת בגיר, והסלונואיד שבק.
כמובן שלאחר החלפת הסלונואיד יתכן ולאחר זמן קצר סלונואיד אחר ישבוק.
אז בינתיים מחליפים אחד, ונוסעים במקרה ורוצים לחסוך.
אם רוצים תיקון בטוח זה שיפוץ גיר מלא וזה עולה הרבה יותר יקר מ 650ש"ח, או שעדיף לקנות גיר משופץ.
יקיר.
תמיד עדיף לקנות גיר מחו"ל. גיר שלא נסע בארץ כלל.
החלפת סולונואיד זה פתרון זמני ואמרתי שצריך לקחת את זה בחשבון!
לגבי זה שהחלפת סולונואיד זה פתרון זמני אני מסכים איתך.
להזמין גיר מחו"ל זה קצת בעיה למי שלא יודע, אפשר לרכוש גיר שכבר עבר שיפוץ מלא עם אחריות.
יקיר.
אין שום בעיה!
הולכים לחברה שמתעסקת ביבוא מנועים/גירים ומזמינים גיר שאתה צריך. החברד מייבא את הגיר ומשחררת אהתו במכס ואתה משלם על השירות.
גיר מיבוא עולה בסביבות 2200-2500 ש"ח.
הסבה לידני בסביבות 3000 ש"ח.
גיר מפירוקיה בארץ בסביבות 1200-1500 ש"ח.
שיפוץ גיר עולה בסביבות 1500-2000 ש"ח.
חברי אני מבין על מה אתם מדברים.
תמצא לי סט הסבה לרכב שלך. תביא לי את הרכב עם כל החלקים וארגז בירה. אחרי שבוע תקח את הרכב עם גיר רגיל מותקן.
סט להסבה = 3000
עבודה = ארגז בירה.
אם כבר מדברים על שמן גיר, בטיפול של ה110 אלף הצבע של השמן גיר שלי היה שחור, הוא אמר שנחליף את השמן אבל לא נפרק את כל הגיר רק נוציא 4 ליטר( מתוך 12) ונשים, הצבע אומנם השפתר נהייה לאדמדם, הורגש שהגיר מעביר ממש טוב, הוא אמר שאני אחזור ב115אלף להחליף שוב,הגעתי כבר ל115 אלף, אני שוקל אם ללכת אליו כי אמרתם לי פעם שזה לא עוזר.
אני שוקל לעשות שיפוץ גיר ולהחליף כבר את כל השמן, האוטו עבר 115 אלף, יחסית לשנתון שלו זה לא הרבה ( 03 ) מה אתם אומרים?? וכמה עלות שיפוץ כזה אמורה לעלות??
עמית
שיפוץ כללי לגיר שלך יעלה בערך 8000 ש"ח. אתה לא צריך לעשות שיפוץ כללי לגיר שלך כל עוד אין תקלות.
אני ממליץ להחליף שמן גיר באופן כבוע או לא להחליף בכלל. אם אתה כבר החלפת לפני 5 אלף אז תחליף עוד פעם כדי להשלים את ההחלפה. בעתיד תקפיד על החלפת שמן קבוע. אני ממליץ על החלפת שמן גיר כל 40 אלף. חשוב לציין שזה לא נתונים של היצרן אלא אך ורק המלצה שלי!
עמית, כל זה היה נמנע אם היית מחליף כמו שאמרתי לך במוסך עם משאבת סירקולציה!.
עכשיו אין לך ברירה ואתה חייב להחליף עוד הפעם.
אם השמן יצא שחור יש בלאי מואץ לגיר שלך, כרגע אין צורך בשיפוץ תיסע ככה עד שהגיר ילך והוא יכול להחזיק עוד המון.
היצמד להוראות היצרן וחבל שתחליף שמן מוקדם כל 40 אלף, זה ממש בזבוז שמן גיר זה לא זול!.
בכללי תמיד תוכל להקדים כל טיפול שתירצה, אין בזה שם דבר רע, אלא להפך זה טוב, מספיק ללכת לפי הוראות היצרן, אם תרצה להשקיע יותר תקדים מעט את הטיפולים.
עריכה: החלפת שמן גיר ברכבך ע"פ הוראות היצרן היא לא להחליף לעולם, אם כבר החלפת אז תחליף הכל והמנע מלהחליף שמן גיר
יקיר.
8 אלף להחליף את השמן במלואו! מזה BMW?....
טוב שבוע הזה או הבא בעזרת ה' אני ילך שיחליף לי, הוא דרש 150 כולל שמן, ועבודה..
השמן הוא של פז משהו...
8 אלף להחליף את השמן במלואו! מזה BMW?....
..
8 אלף הוא התכוון שיפוץ גיר ולא החלפת שמן.
שיפוץ גיר זה פירוק הגיר לגורמים והחלפת גלגלי שיניים דיסקיות ועוד המון חלקים.
יקיר.
אה אוקי תודה..
וסתם שאלה, ל6 החדשות (משנת 06) הגיר בא עם 5 הילוכים, תאורתית אפשר להחליף לגיר כזה?
אי אפשר!
מחשב ניהול ומערכת החשמל שונים לגמריי...
בהחלט ניתן להחליף.
צריך להחליף את מחשב הניהול מנוע ואת הצמות חשמל.
יקיר.
שזה אומר משהו כמו 10 אלף?
יקיר/סטס שלום.
במזדה 3 מודל 2008 נסעה 63000 ק"מ, האם יש צורך בשלב מסויים לעשות טיפול בגיר?
כגון החלפת שמן,פילטר, שטיפה.
בהוראות היצרן במאזדה 3 אין הוראה להחליף את שמן הגיר.
בכל מקרה אם אתה חושב להחליף שמן גיר אוטומט הסוג הוא שמן גיר M-V.
השתמש אך ורק בשמן מסוג זה בלבד!
שמן מסוג M-V הוא שמן מיוחד ולא רגיל כמו שיש ברוב הגירים האוטומטיים דקסרון 3, ה M-V שמן עמיד יותר לאורך זמן.
פנה למוסך מורשה אפילו בטלפון וברר איתם מה הם ממליצים לגבי ההחלפה.
יקיר.
|
|