צפייה בגירסא המקורית : התייעצות לגבי רעידות במאזדה 323 2000סמ'ק
שלום ושבוע טוב,
ברשותי הרכב הנ"ל (BJ),והיום בבוקר עשיתי ניקוי לבית מצערת (יסודי יש לומר),ע"י פירוק בית המצערת וניקוי עם ספריי קרבורטורים.
לאחר שהרכבתי הכול בחזרה (כולל צינורות וחיישנים) הרכב לא מצליח להתייצב על טורים וממש רועד בסרק..יש לציין כי לאחר שאני נותן גז מסתדר והאוטו נוסע "תקין" (למעט סחיבה שהשתנתה לרעה).
יש לציין כי לא החלפתי אטם לבית מצערת וכי האטם שלי עשה את שלו לגמרי.
מעבר לעניין זה אני שומע מהמנוע מכיוון בית המצערת שריקה/בריחה של אוויר לכן אני גם מניח שזה האטם.
כמה עולה אטם כזה?
האם צריך לכייל/לכוון חיישן?
(פירקתי את כל בית המצערת בלי לגעת בחיישן שמולבש עליו ורק התזתי על הפרפר וניקיתי מבפנים/בחוץ.
תודה לעוזרים.
בדוק חיבורי ווקום האטם עולה 20-50 שקלים החלף אותו
כשהמנוע עובד בסרק, שפוך מעט מים מסביב לחיבור בין המצערת למנוע, אם המנוע נחנק/התכבה יש לך סחיבת אוויר לא רצויה.
בדוק מהיכן בדיוק יש יניקת אוויר לא מבוקרת וטפל בה, אז זה אטם אז תחליף אותו.
האטם המקורי עשוי ברזל או פלסטיק, האם החלפת אותו?
האם חיזקת את הברגים של המצערת כמו שצריך?
פרק שוב את המצערת ובדוק מה לא הרכבת נכון, או איזה אטם בדיוק דולף.
האם פירקת את חיישן מצב מצערת?!
יקיר.
שלום לך יקיר,
קודם כל לא פירקתי את חיישן מצב המצערת שמולבש עליה אלא רק את המצערת.
אין לי מאיפה לקנות אטם ואפילו למאזדה-פורד ברמלה אין אפשרות והוא רוצה את הרכב אליו(כנראה בשביל "להכניס לי" על חיישנים וכו' אמרתי לו באסרטיביות שאם הוא מוסך היצרן איך הוא לא יכול למכור לי חלפים..ותשובתו שתיקה..אז בכל מקרה סירבתי אליו).
אני צריך את צינור המים התחתון (בערך כ-15 ס"מ) בגלל שהוא טיפה נפוח ולא יצא לי אז נאלצתי לאלתר ולנקות את המצערת עם הצינור מחובר(היה משחק ושמתי סמרטוט צד שני ושיחקתי והשפרצתי ספריי קרבורטורים.
שאלות:
1.איפה לעזאזל אני מוצא את האטם??(דובר עם רכב דוד ת"א ויזמינו לי אך לנסוע עד שם זה סיוט עם הרכב כך)
2.האם אפשרי לנסוע למוסך כך עם הרכב?
3.כל הצינורות/חיישנים מחוברים למקום.
צינור מים עליון מחובר+2 חיישנים על המצערת+חיישן על הצינור שמוביל למצערת..הכול הוחזר למקום..לפחות כך אני חושב.
המצערת מחוזקת בחוזקה (כמובן עם רגש) ואני לא רואה חופש (ניסיתי לנענע אותה קלות)..לא יודע מאיפה הבעיה נובעת...
יש לך רעש יניקת אוויר זאת הבעיה שהרכב מתנהג כך.
בדוק אם הצינור בין הפילטר למצערת לא קרוע או סדוק, פרק אותו ובדוק אותו היטב מכל הכיוונים.
בחיבור בין הסעפת למצערת שפוך מעט מים ובדוק אם המנוע מגמגם/נחנק/מתכבה, אחד מהאפשרויות האלו ויש לך יניקת אוויר לא מבוקרת.
לגבי הצינוריות הדקות האלו, כל חנות לחלקי חילוף מחזיקים כאלה לפי מטר רץ.
תחילה חבר רק צינור אחד, את השני תסתום עם האצבע, ותוך כדי תלחץ על הצינור רדיאטור העבה העליון, אתה תיראה מהיציאה השניה שלא מחוברת יוצא נוזל קירור, באותו הרגע מיד תחבר את הצינורית השניה(זו שסטמת עם האצבע) פעולה זו מנקזת אוויר מהמצערת.
אם אתה מת"א, אז יש לך את "חזי דלאל" יש לו הכל למאזדה ופורד מקורי.
תוכל גם להשתמש באטם חליפי, חפש בחנויות לחלקי חילוף.
בדרך כלל את האטם אין צורך להחליף אם הוא לא שבור, מספיק לנקות אותו טוב, ולהרכיב בחזרה עם הידוק טוב.
יקיר.
עידכון:
1.צינור ה"גדול" בין החיישן לכניסת המצערת אינו קרוע והוחלף לחדש שיש לי בבית.תקין
2.האטם הינו אטם פלסטיק והוא כן קרוע (או יותר נכון נשבר) עם נגיעה קלה עליו..יש רק על כ-40% מקוטר המצערת לסעפת אטם..שזה חובה להחליף.
3.הרכב כבר לא מחזיק לי טורים וסתם "מגמגם" נמרצות אלא אם אני לא מרים טורים לכיוון ה1800-2000 הוא פשוט נכבה.
4.ברור לי שאני צריך להחליף אטם מצערת אך איני יודע אם תקין לנסוע כך עם הרכב מכיוון רמלה-לוד ורכב-דוד??
5.בדקתי עם רב-מודד את מנוע הצעדים של הרכב והוא תקין (חבר שלמד מכונאות-רכב בדק לי ונמצא תקין..ז"א שהוא לא נשאר סגור אלא גם נפתח אם זו הכוונה)
6.האם אפשרי לנסוע כך עם הרכב ובעצם אני לא יעשה נזק בנסיעה רצופה של 30 ק"מ עד למוסך???
7.מצערת/פרפר המצערת נסגר עד הסוף ואינו נשאר טיפה פתוח.
תודה לעונים..ותודה ליקיר על ההכוונה עד כה.
1. אל תחפש את הבעיה, היא כבר נמצאה החלף את האטם והבעיה תעלם.
2. אין כל סיכון ליסוע, מלבד זה שהמנוע עלול להתכבות, בעצירה אבל תמיד אפשר להניע.
3. פרפרית המצערת חייבת להיות סגורה עד הסוף, זה לא קרבורטור.
לאחר החלפת האטם, יש לאפס את המחשב, לנתק את המינוס מהמצבר למספר דקות ולחבר.
השתמש אך ורק באתם זהה, על האטם לא מורחים שום חומר.
אתה לא צריך מוסך אם ידעת לפרק את המצערת אתה תדע להחליף את האטם, פשוט פרק שוב את המצערת והרכב אטם חדש.
יקיר.
עידכון נוסף:
דבר ראשון תודה על התגובה המהירה יקיר.
דבר שני האם המחשב רכב יודע לאפס את התקלה לבד למרות שבעצם היא נרשמה??
איפה אפשרי לרכוש אטם מקורי של הרכב (מודל 2001 BJ) נאמר לי שזה אמור להיות אטם ברזל..האם צודקים או לא? ואם אפשרי לקבל כתובת/מס' טלפון למוסך באיזור רחובות,רמלה,לוד,תל אביב לפני שאני ייסע עם הרכב לרכב-דוד אלא קודם כל אנסה לפתור את התקלה בעצמי.
הרבה חושבים שזה אטם ברזל, אבל אם בודקים אותו מקרוב הוא עשוי פלסטיק (בדקתי זאת).
חפש בחנויות לחלקי חילוף אם יש להם אטם כזה, לא חייב מקורי אפשר להסתפק בחליפי בתנאי שיהיה זהה.
אם אתה רוצה מקורי אז בכל מוסך מורשה מאזדה-פורד תוכל לרכוש כל חלק שתרצה.
איפוס המחשב ברכבך מאוד פשוט, ניתוק המינוס מהמצבר, לאחר מכן לחיצה על דוושת הבלם למשך 30 שניות, ולאחר מכן לחבר את המינוס חזרה.
האיפוס הזה מאפס את כל קודי התקלות ואת מפות ההצתה והדלק וכו...
ז"א המחשב יהיה מאופס לגמרי ונקי מתקלות.
יקיר.
דבר עם חזי דלאל: 035619992
חייב להיות להם אטם כזה. :blink1:
עידכון:
היום בשעות הבוקר (המוקדמות...) ירדתי לרכב וניתקתי את חיישן הMAF (אוויר) ניסיתי להניע את הרכב והפלא ופלא הוא הניע ללא בעיה וקרטוע אך נשאר על טורים גבוהים של 1600-1700,הפעלתי מזגן ו"העמסתי" על הרכב וכאשר הטורים צנחו ל1200 שילבתי הילוך והתחלתי נסיעה לכיוון רכב דוד..כמו שחשדתי האטם מצערת שהיה קרוע גרם לכל התקלה +איפוס מחשב רכב ותקלה שנרשמה.
החלפתי את סט כל האטמים כיוון שזה מגיע סט של 5 אטמים (כולל אטם למצערת,סעפת וכו')
סך כל הנזק לאחר ההנחה ושעתיים עבודה 586 ש"ח לאחר הנחה..
המון תודה לכל חברי הפורום והרכב נוסע בובה וטורים יציבים פלס.
חיישן MAF כרגע מחובר?
לא מומלץ ליסוע ללא החיישן הזה, גם נסיעה קצרה לא כ"כ טוב, זה ממלא את המנוע בפיח רב, ובנוסף צריכת הדלק עולה בלפחות 20%.
יקיר.
כן חיישן MAF כרגע מחובר..וזו היתה נסיעה קצרה של פחות מ20 דקות..
בכל מקרה סודרה הבעיה ושמתי ברכב דוד סט אטמים כולל לרכב..מצויין עכשיו ומחזיק טורים כמו רכב חדש!!
תודה לכולם ובייחוד ליקיר על העזרה.
|
|