צפייה בגירסא המקורית : שיפוץ מאזדה MX3
שלום לכולם! אני גדי לוי מפ"ת. ואני מחזיק בבעלותי מאזדה MX3 שנת 93 .הרכב בבעלותי כבר כמעט שנתיים אני רוצה לשפץ אותו. יש לי כמה בעיות אם הרכב. אם יש מישהו מאזור פ"ת שמכיר את הדגם הזה מוזמן לבוא ולראות אותו ולהמליץ לי מאיפה כדאי לי להתחיל. אז מי שמעוניין שיצור איתי קשר.
ותודה מראש...
אם רק היית באיזור שלי.....
איזה בעיות פחות או יותר יש לרכב?
יקיר.
האוטו מעשן אין לי הילוך שלישי בגיר צריך לעשות תושבת גיר קאם שפט דופק חזק מאוד תושבת מנוע שמאלית זורקת שמן נזילת שמן מהקרטר ציריות דופקות או תפוחים לא בדקתי ובקיצור ניראה לי שאני צריך לעשות אוברול למנוע
נראה שיש הרבה עבודה על הרכב שלך...
האם קנית את הרכב במצב כזה? וכמה ידיים הרכב עבר אם זה לא סוד?
תצטרך להוריד גיר ומנוע ולטפל בשניהם, אני מאמין שיש נזק מאוד כבד כספית, השאלה כמה אתה מוכן להשקיע על הרכב?
יקיר.
מה זאת אומרת לא שווה את ההשקע? ניתן לומר זאת לכל חובב רכב נדיר או רכב אספנות שחבל על ההשקע וזה לא שווה את הכסף, אם האיש באמת רוצה רכב מיוחד שעוד כמה שנים טובות יהיה נדיר אז היום זה הזמן להשקיע כי בעתיד זה יעלה יותר, השאלה היא מה המטרה הסופית של פותח האשכול...
למה כולם ישר חושאים בכמה הרכב יימכר? אף אחד לא ישקיע ברכב כזה כדי למכור אותו. השקעה כזאת זה רק בשביל לקבל רכב מיוחד. ואם למכור אותו אז הבנאדם שיקנה את הרכב לא ישאל איזה יד זה... זה לא יהיה חשוב לא כי מדובר ברכב מיוחד. ומושג "מחירון" כבר לא קיים לרכבים כאלה!
טוב אז ככה קניתי את הרכב כי אני אוהב את הדגם הזה ספציפית. גם בגלל שהוא נדיר יחסית בארץ. הרכב יד 10 ברישיון ובאורגינל ניראה לי יד 15 שזה ממש לא מעניין אותי היד. בקשר ללימכור אני לא חושב אולי אם ינתן לי המחיר שלי. לכול אחד יש את המחיר שלו המחיר בהתאם למצב הרכב. תכלס אני ממש אוהב את הרכב ואני מיתלבט מה לעשות. אני יכול לארגן גיר ב2000 שח ומנוע ב4000 שח ואני לא חושב שיש יותר זול מיזה.
עדיף לך להחליף גיר ומנוע, ולא להתעסק עם הקיימים.
הגיר הרוס ללא ספק והוא דורש שיפוץ כללי, תשיג גיר מפירוק/ייבוא שלא נסע הרבה.
גיר ידני הוא מאוד אמין לכן רוב הסיכויים שלא תהיה שום תקלה בגיר.
כמובן על הדרך שמחליפים גיר ומנוע, להחליף את מחזירי השמן,קלאץ,מייסב לחץ, טיפול ברצועת התזמון ועוד..
לגבי המנוע, יהיה יקר מאוד לשפץ את המנוע, אם הוא מעשן כנראה הרינגים נשחקו, ויש צורך בפירוק ראש המנוע, הבוכנות ומייסבי גל ארכובה, ויש סיכוי שבכלל כבר בפירוק יראו שיש מדרגה בצילינדרים והמנוע לא שווה בכלל.
החלפת רינגים, האונינג, החלפת גומיות שסטומים,שלייף שסטומים, בדיקה והחלפת מייסבים ע"פ הצורך ועוד כמה דברים על הדרך כל זה יעלה כמו מנוע מייבוא, ולכן היום לא שווה לשפץ מנוע רק במקרים חריגים.
יש לך נזק של כ 10-15 אלף ש"ח עם עבודה והכל.
עכשיו תחשוב טוב, אם אתה אוהב את הרכב ולא מתכוון למכור אותו לאחר השיפוץ בזמן הקרוב, זה שווה לך כי אתה תהנה מאוד מהרכב, ורכב שהושקע בו מחיר כזה, צריך להחזיק ברכב הרבה זמן כדי להנות מההשקעה.
אם אתה חושב להחזיק ברכב שנה שנתיים ולמכור אז חבל להשקיע כי לא תראה את הכסף שהשקעת.
יקיר.
רציתם תמונות הינה היא בובה אמיתית http://www.mazdaclub.co.il/forum/attachment.php?attachmentid=635&stc=1&d=1251866520
אהה, יפה מאוד! נראת שמורה...
איזה צבע היא הייתה במקור?
הצבע המקורי הוא אדום היא שמורה מאוד ...
יש לי נזילה מההגן שמן. יכול ליהיות שביגלל הנזילה יורד לי הלחץ שמן והשסתומים דופקים ביגלל שהם הידראולים?
גדי!
בעיית השסטומים לא קשורה לנזילה. איך אתה יודע שירד לך לחץ שמן? יש שעון לחץ שמן מנוע? (פשוט אני לא מכיר את הדגם הזה)
לפי התמונות הרכב שווה השקעה!
תאמין לי שאם אתה אוהב רכבים, אתה לא תצתאר אם תשקיע בו...
למה אתה רוצה להחליף את המנוע?
אולי כדי קודם לעשות בדיקה?! אולי עדיף לתקן... וגם את הגיר ניתן לתקן בקלות.
אני רואה שאתה מבין טוב ברכבים. השאלה היא עד כמה טוב? אני, למשל חוסך המון כסף כי אני מתקן\מחליף את הכל לבד... בלי לפנות למוסכים. הייתי יכול לתת לך כמה רעיונות אם תוכל לבצע את העבודה לבד. מה היכולות שלך בתיקון\החלפה ללא מוסך?
אני מבין פחות או יותר. יש לי מי שיעבוד איתי על הרכב שהוא מכונאי. אני חושב שאני יסדר את הנזילה ואני יוסיף תוסף דבש לשמן. ואז אני יבדוק איך המנוע מגיב מבחינה של רעש. אם עדיין יש רעש אני פשוט יוריד מנוע. ופה יש לי היתלבטות אני יכול ליבא מונע של MX3 2.5 סמ"ק דגם שניקרא KL-ZE שמגיע אם 200 סוסים ב4000 שח. השאלה גם אם לא היה לי בעיות של אישורים?
הדגם שיש לי ברכב ניקרא K8 אם 130 סוסים.
אני חושב שיעשו לך בעיות אבל את התשובה המדויקת תוכל לקבל אף ורק במשרד הרישוי. כמובן שצריך לבדוק את העיניין של האישורים לפני שאתה מייבא את המנוע.
תעשה את הבדיקה של המנוע. תחליט האם אתה מייבא מנוע או משפץ את שלך ואז נדבר על המשך הפרויקט! :blink1:
מבחינת שיפוץ, במידה ואתה הולך על שיפור ושיפוץ המנוע אז תלך על זה, ז"א בוכנות גדולות יותר, העלאת יחס דיחסה וכו' אז שווה לפתוח מנוע (מניסיון).
אבל, וזה אבל גדול, זה יעלה לך פי 2 מלהביא מנוע מיבוא. וגם הרבה יותר כאב ראש וכו'.
אם אתה מתכוון לבצע מה שנקרא אוברול למנוע וזהו, אל תעשה. תייבא מנוע מחו"ל וזהו.
לגבי הרכבת מנוע בעל נפח גדול יותר. לא תקבל אישור ממשרד התחבורה להגדלת נפח. הדרך היחידה לאשר מנוע שכזה זה בדרכים לא דרכים.
חוץ מזה שתצטרך צמה, מחשב .
אגב ישנו בחור באילת עם MX3 עם מנוע 2500 , צור איתו קשר ותברר איך הלך לו הפרוייקט.
טוב אז ככה פתחתי ראש מנוע ויש הרבה עבודה אז הדפיקות זה לא קאם שאפט טעות שלי זה קראנק ופה זה הבעיה שלי לשפץ או להביא חדש ? פירקתי את המרימים של השסתומים אני ינקה אותם אני צריך גם גומיות חדשות אני מפרק גם גיר ואני יחליף תושבת חחח התושבת מפורקת לגמרי אני מקווה שזה יפתור לי את הבעיה של הגיר אני יעשה גם שטנגות על הדרך ובקיצור יש הרבה עבודה למזלי חלק מהחלקים הנילבים של המנוע הם גם חלקים של 323 אז לא צריך להיות לי בעיה של חלקים וגם חלקים של קסדוס אני מקווה שהכול ילך חלק בעזרת השם והיגעתי להחלטה שאני מסיים את הפרויקט אני מוכר את הרכב אני בנתיים עומד על הוצאה של 2300 שח ואני רק בהתחלה אבא שלי וחבר עוזרים לי אם התיקונים מקווה שהרכב יסע פצצה אחריי הפרוייקט ואז אני יוציא אותו למכירה.
אם הקרנק דופק, עצה טובה שלי, אל תתעסק בכלל אם המנוע הזה!
צריך להחליף את המייסבים של גל הארכובה ולבצע "יישור קו קרנק" כך זה נקרא, וזה עולה המון יחסית לשיפוץ מנוע אז לא כדאי בכלל בכלל.
תביא מנוע מייבוא תקין שלא נסע הרבה הפתרון הטוב שיתן לך הרבה שקט.
יקיר.
יש לי עוד הרבה עבודה על הרכב . על הדרך אני מגלה עוד כמה דברים לסדר . חיישן של הכמות אויר. משאבות קלאצ. כוהל . חיישן כמות אויר של מיצובישי יכול להתאים לי בימקום אורגינל?
יש מספר חלקים במנוע שמיצובישי מייצרת אותם עבור מאזדה, אבל בהחלט זה לא יתאים כי מיצובישי לא משתמשת בחלקים שהיא ייצרה עבור מאזדה.
אבל אם תגיד לי מאיזה מיצובישי בדיוק חשבת לקחת את החלקים, אוכל לבדוק לך אם בכל זאת יש איזה חלק מסויים שכן יכול להתאים למרות שאני לא מאמין שיהיה משהו זהה.
יקיר.
אני לא יודע מאיזה מיצובישי. פשוט ראיתי שהחיישן שלי באוטו הוא של מיצובישי. וחשבתי שאולי יש עוד חלקים של מיצובישי שיכולים להתאים לי. אם כן זה יכול להיות יותר זול לי .
החיישן MAF לא יתאים.
יקיר.
שלום לכולם ושנה טובה .
אני לקראת סיום "הפרוייקט" הקטן שלי על הרכב. היום הרכבתי את המשאבת קלאצ המשופצת. חדשה זה 1100 שח. נישאר לי להחליף את הלגרים של הקראנק. למזלי לא נידפק הקראנק אבל הלגרים שלו שחוקים. לא ידעתי שהם עשויים מנחושת החלק שבא במגע אם הקראנק. אני עושה גם גומיות שסתומים וזהו אני מסיים את העבודה על הרכב. זה יש עוד מעט טסט .
ויש לי שאלה אם מישהו יכול להשיג לי טורבו TD 05 16G. רק את השבלול. אבל של אימפרזה קשה לי להשיג אף אחד לא מחזיק את הדגם הזה. לכול מי שהלכתי יש 18 או G20תודה מראש.
את המיסיים החדשים צריך לקחת לחרט יחד עם הגל ארכובה, כדי שיחרוט את המייסבים לפי מצב השחיקה של גל הארכובה, אחרת השיחקה במייסבים החדשים לא תהיה אחידה, ונזק יגרם לגל הארכובה ואפילו הוא יתחיל ל****.
יקיר.
http://img113.imageshack.us/gal.php?g=dsc00059c.jpg
זה קישור ישיר לתמונות
ותודה רבה ליקיר על העזרה בעלאת התמונות
המייסב במצב רע מאוד.
הייתי מציע לך לקחת את הבלוק לחרט, שיתאים לך את המייסבים החדשים עם חריטה.
יקיר.
שלום לכולם, שמח להצטרף לפורום.
|