צפייה בגירסא המקורית : מזגן לא מקרר

יוסי
03-09-09, 21:30
שלום,

אתמול באופן פתאומי הפסיק לקרר אצלי המזגן למרות שלפני זה הוא קירר טוב.. גם שמתי לב שכשמפעילים מזגן הטורים לא משתנים ולא מרגישים שום שינוי.. יכול להיות שהמדחס הלך?

תודה

gerdamen
03-09-09, 21:40
גם אצלי הטורים לא זזים כאשר הרכב עומד ומפעילים את המזגן, תבדוק בריחת גז,פילטר מזגן..

Stasik
04-09-09, 00:59
אם אין שום שינוי כשאתה מפעיל את המזגן אז המדחס לא מופעל כלל.

הבעיה יכולה להיות:
1. בעיה בחשמל - קודם כל תבדוק את הפיוז.
2. אין גז\חסר גז - תפנה לאיש מקצוע שיבדוק לך לחץ גז במערכת המיזוג.

תומר
04-09-09, 01:17
תופעה אופיינית לחוסר בגז: המדחס מתנתק כדי להגן על עצמו.
חוסר בגז אומר שיש כנראה דליפה וצריך ללכת למזגניסט שיחדיר חומר זרחני המאתר דליפות.
כמו שאמרו, תתכן גם בעיה חשמלית קטנה.

יוסי
06-09-09, 00:40
לא היה לי זמן לבדוק את זה אבל ראיתי שהמאוורר של המזגן לא מסתובב וכמו שאני מבין המאוורר של המזגן אמור להיסתובב מיידי.... ואיך אני מזהה את הפיוז של המזגן?

תודה רבה על התגובות

Stasik
06-09-09, 03:02
על מה מדברים בכלל? משאית? מטוס?
איזה רכב יש לך? איך אני יכול להגיד לך איפה הפיוז אם לא יודע את הדגם של הרכב שלך?!

יוסי
06-09-09, 17:08
מאזדה לאנטיס 98 1600

יקיר
06-09-09, 20:15
האם כשאתה לוחץ על כפתור A/C הנורה דולקת?

אם כן, אז זו בעיה חשמלית כניראה פיוז.
אם הנורה לא דולקת הבעיה בפאנל של המזגן/מגעים בלחצן.

האם המפוח עובד בכל המהירויות 1-2-3-4?

כמו שסטס אמר, בדוק גז.

לגבי פיוזים, בתא המנוע כשאתה מול המנוע בצד ימין שלך יש קופסאת פיוזים, בדוק את פיוזים F9 ו F10.

יקיר.

יוסי
06-09-09, 20:35
נורית הכפתור AC דולק.
המפוח עובד בכל המצבים כלומר יוצא אוויר בתוך הרכב.
בדקתי את כל הפיוזים כולל F9 F10 והם לא שרופים.

כניראה שזה הגז?
אם כן כמה עולה למלות גז?

יקיר
06-09-09, 20:41
תיתכן גם בעיה במחשב הניהול מנוע.
יש לפנות לבעל מקצוע, שיעבור על כל המערכת, גז, חיבורים,לחצנים ממסרים.

אצל בעל מקצוע אפשר לחבר חשמל ישירות למדחס ולבדוק אם הוא תקין.

יקיר

יוסי
06-09-09, 20:49
כן אבל העובדה שהמאוורר של המזגן לא מסתובב זה לא אומר משהו?

Stasik
06-09-09, 21:41
אם אין גז במערכת אז המדחס לפועל וגם הונטה של המזגן לא פועלת. קודם כל תבצע בדיקת לחץ גז. מילוי גז עולה בסביבות 150-200 ש"ח אבל תיקח בחשבון שאחרי הבדיקה תתגלה עוד תקלה נוספת כי יש סדק במערכת הקירור שדרכו ברח הגז. בלתי אפשרי בלי בדיקה להגדיר את העלות המדוייקת של התיקון. אולי תצתרך להחליף\להלחים אחד הצינורות שנסדק או פשוט השתחרר.

יקיר
06-09-09, 22:02
או שהמדחס שבק ודרכו הגז בורח.

צריך לבדוק אם המדחס מקבל בכלל פיקוד הפעלה.

ואם חסר גז לא למלות גז כי חבל על הכסף הוא שוב יברח, אלא למלא חומר מיוחד זרחני במערכת, ועם משקפים שמסוגלות לראות את החומר רואים בדיוק מהיכן הדליפה.

יקיר.

יוסי
07-09-09, 02:45
אוקיי הבנתי אני אבדוק

תודה רבה

יוסי
10-09-09, 22:51
לפני שאני נוסע למוסך.. האם יש למישהו שרטוט חשמלי של חיבורי המזגן כדי שאוכל לבדוק בעצמי? ואיך אני מזהה את המדחס ואיפה הוא ממוקם?

ד"א המאוור של המזגן תקין , חיברתי מתח חיצוני, כניראה שהוא לא מקבל פקודה מכאן שגם המדחס לא מקבל פקודה.

תודה

יקיר
10-09-09, 23:32
יש לי את השרטוטים, הבעיה היא שלא כל אחד ידע לקרוא, בגלל שהכל מסורטט, ורק מי שמבין באלקטרוניקה יכול להבין.

ויש לי כמה סרטוטים של מערכת המיזוג, השאלה היא של איזה מהם אתה צריך.

אני מציע שתפנה לבעל מקצוע שיאתר את התקלה.

יקיר.

יוסי
11-09-09, 18:23
אני במקרה הנדסאי אלקטרוניקה אני אוכל שרטוטים יותר מסובכים ..

כן גם שרטוט של מערכת המיזוג יעזור

תודה רבה

יקיר
11-09-09, 19:53
יוסי, מצטער, אני לא מצליח להעתיק את הסרטוט, וגם בלי התוכנת אוטודאטה לא תבין אותו, כי כשמצביעים על כל רכיב התוכנה כותבת פירוש.

נסה לחפש תוכנת אוטודאטה, ויש בה את הסרטוטים של המדחס.

יקיר.

יוסי
12-09-09, 17:31
שלום,

הייתי במוסך ואמרו לי שאין גז במערכת , עשו בדיקה לחור בצינורות וגילו שבריחת הגז זה מהמאייד... הוא מילא לי גז ועכשיו הכל תקין אבל הוא אמר שזה לכמה חודשים ושצריך להחליף את המאייד...

כמה עולה להחליף מאייד?

יקיר
12-09-09, 19:07
כיצד במוסך איתרו את הדליפה?

מיאייד מזגן, הוא "הרדיאטור" של המזגן הנמצא מתחת לתא הכפפות.

בשביל להחליף אותו כניראה צריך לפרק את כל הדשבורד אך אני לא בטוח בכך.

המאייד הוא היחידה הפנימית שבה זורם הגז במערכת, המאייד מתקרר, והמפוח מזרים אוויר, האוויר שעובר דרך המאייד מתקרר ועובר לתא הנוסעים.

יקיר.

יוסי
12-09-09, 23:06
הוא חיבר לחץ לצינורות וניסה למצוא דליפה עם קצף לאורך כל הצינורות וניראה שלא מצא כלום לאחר מכן התחבר עם מכשיר עם גלאי מצפצף וגם התקשה למצוא ובסוף אמר שיש דליפה ממש קטנה במאייד והגז שהוא מילא צריך להחזיק 3 חודשים ואחר כך צריך להחליף מאייד.

כמה עולה להחליף מאייד?

יקיר
12-09-09, 23:10
היית כבר במוסך אז תשאל כמה יעלה לך להחליף מאייד.

יקיר.

יוסי
13-09-09, 00:24
שאלתי, הוא אמר 500 שקל משומש .. האם כידאי?

שמואל
13-09-09, 01:07
אם זה מחיר כולל עבודה ואקום גז,זה בסדר.
אבל אם זה רק החלק והעבודה מייקרת מאוד כי צריך להוציא דשבורד,הייתי מציע לך מאחר והדליפה קטנה,למלא גז כרגיל סדר גודל של 200-250 ש"ח ולבדוק אם מקרר.תגמור ככה את הקייץ וחכה לשנה הבאה.
אבל !!! קשה לי להאמין שהבעיה היא בדליפה הקטנה,כיוון שכשמערכת דולפת מעט,היא אמורה לעבוד תוך ירידה איטית בתפוקת הקירור עד שקורה אחת מהשתיים,או שהלחץ נעשה נמוך והדליפה נעצרת.או שנשאר כ"כ מעט גז שמערכת ההגנה מנתקת את המדחס,כי אם ימשיך לעבוד,ייהרס.
אתה אומר שאצלך הקירור פסק בבת אחת.יתכן שהבעיה במקום אחר.לך שמע עוד חוות דעת.

יוסי
13-09-09, 01:19
זה כולל עבודה
אבל אני בכל זאת אחכה לשנה הבאה

תודה רבה למגיבים

יקיר
13-09-09, 01:19
אפשר להתקין משומש ללא כל בעיה, רק צריך לבצע לו בדיקת לחץ בתוך מים ולוודא שאין בו חור.

500ש"ח כולל עבודה שווה בהחלט.

יקיר.

יוסי
13-09-09, 01:59
אוקיי
כניראה זה מה שאני אעשה שנה הבאה