צפייה בגירסא המקורית : שיפורי מנוע

BG 323F
09-09-09, 11:12
אני מאוד רוצה לשפר את הרכב שלי BG F 92 עכשיו העניין הוא
שדיברית עם אחד מהמוסכים המובילים והוא אמר לי שלא ניתן לשפר רכב כזה
ועם הייתי מביא לו אפילו מאזדה 6 הוא לא היה יכול לעשות איתה כלום
קוראים למוסך אלי מקס פאוור עכשיו האמת שהתבאסתי רצח
אתם מכירים את הישראלים עם התשובות הקלות
שני סוגי מכוניות הונדה וסוברו ועם יהיה לך רכב אחר נוכל לעזור
במצב שלנו אנחנו נאמני מאזדה
עכשיו לעניינו אני מחפש מוסך שכן יכול לעזור לי בעניין שלי
צריך המלצה על מקום טוב תודה אחלה יום

עמית
09-09-09, 12:01
מינסיון עקוב מדם.

כדי לשפר מנוע מהסוג של מאזדה בארץ, יש קודם לבצע תחקיר מעמיק על המנוע הספציפי והיכולת שלו, נקודות תורפה במנוע, (לדוגמא אצלי אלה הם שסתומי יניקה הנקודה החלשה). כמו כן הרבה אינפורמציה נמצאת בחו"ל לרוב באתרים יפנים. שם ישנו שוק אפטרמרקט די גדול למנועי מאזדה.

כמו כן צריך לקחת בחשבון את התוצאה הסופית, האם היא כדאית? או שיותר פשוט לשים מנוע אחר מתוצרת מאזדה שכבר מגיע חזק דיו.

לי לקח 4 חודשים רק לשבת ולאגור מידע ולתכנן בניית מנוע מחדש (כולל שיפורים), שרטוטים על גבי שרטוטים, הדמיות עומס במצבים שונים (תודות לחבר טוב שעוסק בתחום הנדסת מכונות) , וכמובן הזמנת החלקים מיפן, אוסטרליה וכו.

אחרי שיש לך את כל האינפורמציה הדרושה (ואני מדבר על הכל, החל מספקי חלקים, ביקורות על טיב החלקים וזמינותם), ורק לאחר שהפנמת כי כל השקעה הזו לא תחזור אלייך בדמות מכירה, אלא אם יצרת משהו מיוחד באמת.

קח בחשבון שיהיו תקלות בדרך והמון חבלי לידה במידה והפרוייקט הינו ראשון מסוגו ואין לך פרוקייטים דומים להישען אליהם.

וכמובן לאחר שמצאת בעל מקצוע המוכן להיכנס איתך להרפתקה , רק אז קופצים למים.

לי לקח 10 חודשים תמימים בהם הרכב היה מושבת , כדי לסיים את הפרוייקט , ואפילו היום אני עדיין מבצע ליטושים אחרונים.- אבל אני הלכתי על שיפור כלל מרכיבי הרכב החל משלדה, מנוע, סביבת נהג, אביזרי נוחות , ועד קוסמטיקה חיצונית, בודי קיט וכו'.

אצלי הדגש היה מקוריות פדאנטית, וזה ייקר את הנושא בכמה אלפים טובים, מה גם שלמצוא חלקים לרכב שלי, זה כמו למצוא בחורה בתולה בבית *ונות (קשה , אבל יותר עיניין של מזל).

ולנושא החשוב מאוד - תקציב.

אתה חייב להגדיר לעצמך תקציב מראש, קל מאוד לחרוג ולהגיע לסכומים די גבוהים.

והכי חשוב מבחינתי לפחות, האם התוצאה הסופית תיהיה אמינה. קח בחשבון ששיפור מנוע ובכלל כל שיפור כל שהוא ברכב לרוב יבוא על חשבון אמינות לטווח רחוק.

הכי מבאס זה לסיים פרוייקט חזק , ולאחר כמה חודשים טובים, לשפוך מנוע בגלל עומס חזק מידי על מכלוליו. (אני לדוגמא בתחילת הדרך, עקב יחס דחיסה גבוה מאוד 13:1 , כתשתי 8 שסתומי יניקה במנוע).

היום אני עם שסתומים מחושלים שעלו די הרבה .

תעשה שיעורי בית בנושא, ורק אחרי שיש לך תשובות לכל השאלות ומספיק ידע, תיגש לעבודה.

בהצלחה.

עמית.

roni_p
09-09-09, 16:55
היו שתי גודשות בארץ בדיוק כמו שלך ככה שמי שמספר לך סיפורים שאין שיפורים וכו' לא בדיוק יודע על מה הוא מדבר,חבל שאתה נזכר עכשיו לפני כשנה BG כמו שלך עם טורבו עשתה תאונה והייתה פגיעה בשאסי והבחור מכר במחיר של כלום את כל הפרוייקט שלו ב 9 אלף שקל היית יכול לסדר לעצמך משהו מפחיד.

ליאור
09-09-09, 18:23
אני רוצה לומר מנקודת המבט שלי איך אני רואה את העניין של השיפורים, עניין של עלות וייתכן שהמנוע והמעאכות לא ייעמדו בשיפורים.

ידוע שאם רוצים לבצע שינוי משמעותי לרכב, כגון ביצועים צריך לבצע שינויים בכמה מערכות לא קטנות, אני אפרט בערך על מה מדובר.
1. מערכת יניקה מחוזקת הכוללת מגדש טורבו.
2. מערכת פליטה ספורטיבית.
3. שינוי בזכרון ה-RAM במחשב ניהול מנוע.
4. חיזוקים בתוך המנוע (שינוי חלקים). (ועדיפות להגדלת נפח)
5. תיאום של גיר ספורטיבי.
6. שינוי בבלמים.

עכשיו השאלה היא אם אנו יכולים לעמוד בתקציב?!
יש באפשרותך ליגוע לא בהכל השאלה היא כמה זה באמת יועיל לביצועים.

המשך יום נעים.
ליאור

BadEd
10-09-09, 08:08
קודם כל זה אפשרי בהחלט!!! תעיד על כך המאזדה שלי...
מה אתה רוצה לעשות באוטו? שיפור כמו פילטר אויר או טורבו? החלפת מנוע או אגזוז פתוח?
ומה התקציב המדובר?