צפייה בגירסא המקורית : משטרה עצרה לעשות חיפוש ומצאו סכין איך אניי יוצא מזה?

dimka626
10-09-09, 06:27
היום נסעתי לנצרת עילת בכביש בין עירוני עוצרת אותי ניידת ביקשה לצאת מהאוטו והשוטרים התחילו לעשות חיפוש הפכו את כל האוטו אפילו בדקו מתחת לריפודים לשטיחים וגם הרימו את הקרש שמתחתיו גלגל רזרבי לאחר מכן שוטר פתח את הדלת שליד הנהג ומצא סכין הוא ישר נטפל אליי אמר לי בוא איתי פותחים לך תיק על אחזקת נשק לא חוקית התחיל למלא דף והסברתי לו שהסכין נשארה באוטו מהדייג שהייתי בוא לפני יומיים ושיש לי עדיין ציוד בבאג' של דייג אבל הוא לא האמין ורשם את הדברים האלה בדף והחתים אותי חתימה על משהוא רשם שהוא מצא סכין חתימה על משאני אמרתי להגנתי וחתימה שלישית על איזשהו דף שעיקבו אותי :1sad:אם מחר אני עולה לתחנה לנסות להסביר שוב לשוטרים שזה מהדייג או משהו ושאין לי קשר אם המשטרה בעבר זה יכול לעזור אכשהו?

BadEd
10-09-09, 08:01
מדינת משטרה...כאילו אין להם במה להתעסק בחיים...לי יש מברג באוטו, זה גם כלי נשק?!

בהצלחה מחר בכל מקרה...

Stasik
10-09-09, 12:54
אין שום סיבה להתרגש! כתוצאה מדקירות רבות בארצינו משטרה מקפידה על הנושא הזה. המקרה שלך הוא מקרה שיגרתי. תגש לחוקר ותסביר לו מה בדיוק קרה ולמה הסכין הייתה אצלך ברכב. אם יש לך עבר נקי אז לא יעשו לך כלום.
עכשיו על החתימות שלך. חתימה ראשונה היא כניראה על החרמת סכין, למרות שלא כ"כ הבנתי לפי התיאור שלך. החתימה השניה היא על דו"ח עיכוב. אם שוטר מעכב אותך יותר מ-20 דקות הוא חייב למלא דו"ח עיכוב ולציין מה הסיבה לעיכוב. אם קיבלת זינון לתחנת משטרה אז החתימה השלישית כניראה על זה שקיבלת זימון.

בהזדמנות זאת רוצה להגיד לכולם.
החזקת סכין ברכב\תיק\כיס וכ'ו היא אסורה. לא משנה מאיזה סוג הסכין ובאיזה גודל. מבחינת המשטרה כל סכין היא פגיעון וחשש להחזקת כלי תקיפה. במקרה של חיפוש שום הסבר הגיוני לא יעזור לכם וזאת כתוצאה מדקירות רבות בארץ. אין להחזיק סכין בהישג יד! במידה ואתם צריכים סכין ברכב אז לשמור אותו בתא המטען ביחד עם כלי עבודה או סכום אחר (סכין מטבח). כמו כן הסכין לא צריכה להיות גדולה מדיי כי זה מעלה את רמת החשד וגם אין שום סיבה הגיונית שיהיה לכם "חרב" ברכב! :blink1:

MishA
10-09-09, 12:57
מברג סכין וכל הצוד הנ"ל אפשר להחזיק בארגז כלים בתוך הבגא'ז ואז השוטרים יהיו הרבה יותר הוגנים.

ליאור
10-09-09, 13:05
אז מה יקרה?!
יקחו אותך לחקירה?!
יעשו משפט ואתה תדבוק במה שאמרת...
אל תתרגש...

יקיר
10-09-09, 13:56
אל תתרגש יותר מידי, כל מה שחשוד בעיניי השוטרים הם נותנים זימון לתחנה, במקרה הגרוע הסכין הוחרמה ולא תקבל שום עונש, כמובן אם לא היית מעורב באיזה קטטה בעבר וזה יעלה את חשדות בפני החוקר.

יקיר.

תומר
10-09-09, 14:34
אם יש לך עבר נקי אתה יכול להיות רגוע, לא עשית כלום והם אלו שיצטרכו להוכיח שאתה אשם.
תדבוק בגרסה שלך שזה חלק מציוד דייג.

אם יש לך אפשרות להוכיח שהיית בדייג לאחרונה זה מצויין:
נסה להביא עדים, או קבלות חניה לחוף שחנית בו, או חשבונית של קנית הציוד וכו'.

בהצלחה !

יקיר
10-09-09, 14:43
תומר צודק, נסה לעמוד על שלך אל תשנה את הגרסא אם אמרת שזה לשימוש דייג, תשאר עם זה עד הסוף.

מזכיר לי מאתמור מפגש עם שוטר, ישבתי ברכב במגרש חניה גדול כשהרכב חונה, אני שומע מוזיקה על עוצמה בינונית, לפתע שוטר החנה לידי את הרכב, הוא יצא מהרכב הסתכל עלי ועל הרכב מסביב, תוך כדי שאני צופה עליו מה לעזאזל הוא מסתכל כך, השוטר החל להתרחק מהרכב תוך כדי שהוא עדיין מסתכל, ולאחר מכן הוא עצר במקומו והחל לחזור לכיוון הרכב אלי, הוא ניגש אלי פותח לי את הדלת ומבקש ממני לצאת מהרכב זה קצת הלחיץ אותי "צא צא מהרכב רגע", הנמכתי את המוזיקה ואז הוא אומר לי "למה להנמיך תשאיר את המוזיקה ככה וצא" ואז הצביע על תא המטען שלי ואמר לי "תסתכל איך כל הפח של הרכב שלך רועד מהמוזיקה" והלך :confused:.

מה לעזאזל הוא רצה ממני אני לא יודע, אבל זה קצת הלחיץ אותי במה פשעתי, עד שיתברר לי שסתם הוא ניסה כניראה רצה להלחיץ אותי בשביל הצחוק :nuts:

יקיר.

ליאור
10-09-09, 15:02
יקיר,
חחח
הייתה עונה לו נו אז מה?!
ובבית הדלתות רועדות, ואמא צועקת, והאחות לא ישנה, ולא שומעים את הטלפון, והשכנים מתלוננים...

שחר
10-09-09, 15:44
סטס תגיד לי מה יכול לקרות אם שוטר ימצא אצלי ברכב אקדח אוויר ברכב?
דרך אגב הוא נראה ממש כמו אקדח אמיתי

roni_p
10-09-09, 16:02
מה אני אמור לעשות עכשיו,בדרך כשהחבר'ה יוצאים למחנאות לאיזה לילה אני לוקח איתי את הילדה שלי (תמונה למטה) וחבר בא עם גרזן ,כדי לחטוב קצת עצים למדורה אז אם עוצרים אותי בדרך בטוח תיק? מה אני אמור להגיד להם סטס?
http://farm3.static.flickr.com/2012/2421552098_80b0d4d0b4.jpg?v=0

יקיר
10-09-09, 16:32
שחר, אם אתה זוכר לפני כמה שנים האקדחי אוויר האלו היו נפוצים מאוד בקרב הילדים, כמובן שהם לא חוקיים משום שהם מסוכנים והם מכאיבים נורא, ובמקרה הגרוע אם הכדור בוגע בעין זה יגרום לעיוורון או לפגיעה חמורה בראיה.

המשטרה בעבר החרימה המון אקדחים כאלו.

שחר, לדעתי השוטר יכול לחשוד שאתה מעורב בשוד ולזמן אותך לתחנה, הרי רוב השודים מבוצעים ע"י אקדחי פלסטיק ושומעים על כך בחדשות.

יקיר.

Stasik
10-09-09, 18:59
שחר
אקדחי אוויר אינם חוקיים בארץ לא למכירה, לא להחזקה ולא לשימוש. ברגע שהשוטר ימצא אותו רוב הסיכוים שהוא יחרים לך את האקדח. בעיכרון הכל תלוי בהחלטה של אותו שוטר. אני למשל במקרה כזה הייתי בודק את הבנאדם במסוף המשטרתי. אם העבר שלו נקי, הוא לא איזה ילד מתהב שיכול לעשות עם האקדח הזה שטויות (כמו לאיים על מישהו וכ'ו), אם הוא גר באיזור שאני בודק אותו אז לא הייתי אפילו מחרים את האקדח. הכל תלוי ברמת החשד... אני ממליץ לך לא להחזיק את האקדח הזה ובמיוחד לא ברכב. אם בכל זאת אתה מחליט להחזיק אותו ברכב אז ברגע ששוטר יעצור אותך ויגיד שהוא מבצע חיפוש (והוא חייב להגיד לפני שהו מתחיל) אני ממליץ לך להגיד לו שיש לך אקדח פלסטיק - צעצוע של הילד שלך. ככה אתה תוריד את רמת החשד ורוב הסיכים שאותו שוטר לא יעשה עם זה כלום. על החזקה של אקדח לא חוקי אפשר בקלות לקבל כנס כספי!

רוני
החזקה של סכין כזאת ברכב מעלה את רמת החשד בצורה שקשה לתאר. עוד פעם כל שוטר יכול להגיב אחרת וזה תלוי באותם דברים כמו עם אקדח. אחזקה של "חרב" כמו שלך באותו בנסיעות יומיומיות אסורה. במידה ואתה יוצא למחנאות ויש לך ציודים נוספים ברכב אני ממליץ לך לשים את הסכין ביחד עם הקשור לפי ההיגיון. למשל בתוך מנגל, ביחד עם ציוד דייג וכ'ו. בכל מקרה המקום של הסכין צריך להיות רחוק מהישג יד בתא המטען. ברגע שאתה מחזיק דבר כזה בהישג יד זה מעלה את רמת החשד.

לכולם
לדוגמא: בסופי שבוע בשעות הבילוים אם יעצרו אותכם לבדיקה וימצאו אפילו סכין קטן בתוך הרכב, השוטרים לא רק יחרימו אותו אלא גם יעכבו אותכם לתחנת משטרה ויעבירו במיידית למחלקת חקירות שם תקבלו כנס וגם רישום... המצב הזה נוצר כתוצאה מדקירות רבות במועדונים. שיטה היא לדעתי מאוד נכונה. חבל שעדיין אם תבדקו רכבים בחניונים ליד המועדונים, בכל רכב שני תמצאו סכין או אלה בגודל שתי מטר. :blink:

יקיר
10-09-09, 19:34
לדעתי במקרה הזה המשטרה פועלת נכון, אין צורך באחזקת סכין ברכב ובטח שלא בהישג יד,כמעט כל אחד שיתעצבן על מישהו בכביש, יכול לחשוב על האפשרות לדקור את אותו אחד שעצבן אותו, ואני לא מדבר ספציפי לאשכול הזה אלא בכללי, שומעים בחדשות כמה אנשים נדקרים ונרצחים על שטויות כמו מקום חניה וכד'.

לכן המשטרה לא לוקחת סיכון, שאותו אחד שהחזיק סכין ברכב לא יעשה/עשה בו שימוש שלא כדין.

לפותח האשכול כל הכבוד שלא אמרת שזה להגנה עצמית, אחרת באמת היית בצרות.

לכולם, אני ממליץ לא להחזיק ציוד כזה ברכב, ואם כבר אז שיהיה בתא המטען כדי שלא יעלה כל חשד.

יקיר.

dimka626
10-09-09, 21:34
עכשיו חזרתי מתחנת משטרה אמרו לי לגשת עוד יומיים 3 לתחנת משטרה בנצרת ואמרו לי שהחוקר בנצרת יחליט אם לסגור אותו או לא :worried:

HawHaw
10-09-09, 23:15
אותי מעניין לדעת רק דבר אחד , האם לשוטר יש זכות סתם ככה לחפור/לבצע חיפוש אצלי באוטו כי בא לו ?

roni_p
10-09-09, 23:38
סטס:
תודה על ההסבר ידידי כמובן שהסכין בתוך אחד התיקים ואני לא מסתובב עם זה.

תומר
11-09-09, 00:42
אותי מעניין לדעת רק דבר אחד , האם לשוטר יש זכות סתם ככה לחפור/לבצע חיפוש אצלי באוטו כי בא לו ?

אני לא ממש יודע את החוק לגבי זה,
אבל לדעתי אם יש לשוטר חשד סביר והגיוני, אז מותר בהסכמה שלך.

אני אומר את זה בעקבות מקרה שקרה לי:
עצר אותי שוטר רכוב על אופנוע משטרתי,
זה היה ממש מזמן כשעוד הייתה לי ברלינגו של העבודה הקודמת.
הוא שאל אם אפשר לבצע חיפוש ברכב ושאל למי הוא שייך.
הסברתי לו שמדובר ברכב חברה ואין לי בעיה שיערוך חיפוש, אין לי מה להסתיר.
הציץ פנימה כמה שניות, בדק רישיונות ושחרר אותי לדרכי.
יכול להיות שהיה לו מידע כלשהו על רכב דומה ושסתם מדובר בבדיקה שגרתית.

GERA
11-09-09, 00:52
לפני כשנתיים היה לי בדיוק מקרה דוגמה חזרנו מעל האש עם חברים בחוף ים ליד נהריה בדרך חזרה עצר אותי רכב שבתוכו ישבו בילוש. הם במילים עדינות פירקו לאוטו שלי את הצורה כיסויים תא כפפות תא מטען שטיחים סאב כל דברים אפשרי שהיה אפשר לפרק.

בסופו של דבר מצאו אצלי בכיסא סכין שבאמת שימש אותנו לדייג, עיקבו אותי באותו הרגע לחקריה בתחנת משטרה התנגדתי בכל תוקף לחתום על מסמכים, מזלי שבת דודה שלי היא עורכת דין ישר היא הגיע לתחנה ורק אחרי שהיא התערבה סגרו וגנזו את התיק שרצו לפתוח לי.

לדעתי אתה חייב ללכת ליעוץ אצל עורך דין שיסגור לך את התיק שאולי עתיד להפתח!
אחרת כשתצטרך להביא ר.פ לחברה נורמלית לא תוכל לעשות את זה...

Stasik
11-09-09, 01:51
לגבי החיפוש!
אני אשתדל לא להכנס יותר מדיי למושגים המשטרתיים ואתן תשובה בשפה פשוטה כדי שתבינו.
כל שוטר יכול לבצע חיפוש על או בתוך בנאדם בהסכמה שלו.
חיפוש על בנאדם - (על גופו) - חיפוש בבגדים, כיסים, חפצים אישיים כולל רכב או בית. לגבי הבית יש עוד מספר פרטים שאני לא אכנס לנושא הזה.
חיפוש בתוך בנאדם - (בתוך גופו) (אני יודע שנישמע מצחיק אבל ככה זה נקרא) - חיפוש בהפשטה מלאה כולל חיפוש בתוך הגוף (אף, פה, אוזניים, חלק התחתון של הגוף :blink1::confused:).
בשתי מילים: כל עוד האזרח מסכים, השוטר מוסמך לבצע חיפוש איפה שהוא רוצה.

שוטר יקבל החלטה על ביצוע חיפוש על-פי החשד. אף שוטר לא יעשה זאת סתם כי בא לו מסיבה אחד פשוטה שזה לא הכי כיף לעשות חיפוש ותאמינו לי! אסור לשוטר לבצע חיפוש ללא חשד!

חשד:
ישנם הרבה דברים שמעלים את החשד. רוב הפעמים כששוטר עוצר בנאדם ומבצע חיפוש אותו בנאדם לא מבין מה הסיבה. הוא אומר הרי אני לא עשיתי כלום אני לא אשם אז למה בעצם שוטר החליט לבצע חיפוש. אזרחים כאלה לפעמיים מתנגדים לחיפוש ומסבכים את עצמם. תזכרו ששוטר לא חייב להגיד לכם מה היא הסיבה לחיפוש ויכול להיות הרבה סיבות. לדוגמא הרכב מהסוג כמו שיש לכם נמלט ממקום עבירה כלשהי, אתם עונים לתאור שהחשוד ששדד בנק לפני 10 דקות. יכול להיות אלף ואחת סיבות שאך האזרח בד"כ לא חושב על זה ובא להתווקח עם אותו שוטר שוויקוח שכזה מעלה את רמת החשד עוד יותר ואז השוטר בטוח לא יוותר.

סמכות לחיפוש:
חיפוש הוא הפלעת כח לכן שוטר לא מוסמך לבצע חיפוש על בנאדם או בתוך בנאדם בלי הסכמתו אלא אם כן בנאדם עצור. חיפוש על או בתוך בנאדם שהוא מעוכב ובלי הסכמתו מתבצע אך ורק באישור קצין ממונע. ז"א עדיין יש אפשרות שאזרח לא עצור ועושים עליו חיפוש בלי הסכמתו.
יוצא מין הכלל זה חוק הסמים. ברגע שלשוטר יש חשד שהאזרח מחזיק סם מסוג כלשהו, השוטר מוסמך לבצע חיפוש איפה שהוא חושב לנכון וגם בלי הסכמה של החשוד. כמובן שאם החיפוש דורש הפלת כח אז אותו חשוד ייעצר ולאחר מכן יעשו עליו חיפוש. כמו כן חוק בטחון המדינה מאפשר לשוטר לבצע חיפוש מלאה. אבל זה כבר מקרים קיצוניים כשמדובר בחשד למחבל וכ'ו.

ועוד דבר אחד מאוד מעניין שאתם בטח לא יודעים ואף פעם לא חשבתם על זה. בדיקה רפואית היא גם סוג של חיפוש ועל פי החוק הרופא שמבצע את הבדיקה\ניתוח מסתמך על אותם חוקים של חיפוש על הבנאדם (על גופו) במקרה של בדיקה רפואית פשוטה או בתוך בנאדם (בתוך גופו) במקרה של ניתוח ובדיקות מעמיקות יותר. זה סתם לידע כללי! :blink1:

אני מקווה שלא שכחתי כלום ואם כן תסלחו לי! כל הדברים האלה באים בטבעיות אצלי וקשה מאוד להיזכר בכל דבר! :wacko1:

dimka626
11-09-09, 04:49
לדעתי אתה חייב ללכת ליעוץ אצל עורך דין שיסגור לך את התיק שאולי עתיד להפתח!
אחרת כשתצטרך להביא ר.פ לחברה נורמלית לא תוכל לעשות את זה...

איזה באלאגן ואי אפשר לצאת מזה בלי עורך דין ? :1sad:

שחר
11-09-09, 14:02
סטס תודה על כול התשובות אני לא מחזיק סכינים לא ברכב ולא בכל מקום אחר
לדעתי ברגע שאתה מחזיק את זה אתה גורם לעצמך להכנס לצרות.
לגבי האקדח האוויר אני יוד שהם לא חוקיים לכן "החרמתי" אותו לאחי הקטן ומאז זרקתי
אותו באוטו אך הוצאתי אותו ושמתי אותו בבית עדיף שהוא יהייה שם.
חברים יקרים בואו נעשה סיכום לאשכול הזה.
עדיף שלא להחזיק שום חפץ חד כל שהוא לא על הגוף ולא ברכב אם כבר
צריכים סכין לדיג או למחנאות נשים אותו בארגז מסודר יחד עם כול הציוד.
שתהייה לנו אחלה שבת והלוואי שנעבור כבר שבת אחת במדינה ללא רצח, מכות
ותאונות!!
שבת שלום!!

Stasik
11-09-09, 16:47
אפשר לצאת מזה גם בלי עורך דין. פשוט כשעורך דין מתחיל לדבר אף אחד לא מתעסק איתו ומיד יעדיפו לשחחר אותך ולשכח מהמקרה הזה!

שחר
תודה על הסיכום!

Mike
13-09-09, 17:35
חברים בדיוק דיברתי על זה עם חברה שלי לפני איזה שבוע ובמקרה היא מסיימת תואר במשפטים בעוד סמסטר אחד, אז מה שנאמר על ידי Stasik לגבי החיפוש הוא בעקרון נכון, אבל:

יש עוד סעיף אחד והוא זה שבמצב מלחמה רשאי כל שוטר לעשות חיפוש על כל אזרח גם ללא הסכמתו, (אם אתה מתנגד אתה תיעצר) וכידוע מדינת ישראל נמצאת במצב לחימה מאז הקמתה בעצם, אז זה אומר שהשוטרים רשאים לבצע חיפוש לכל אחד...

הרעיון הוא למנוע פעילות חבלנית עויינת אז כל אחד יכול להיות "חשוד"...

nitz999
19-09-09, 13:43
עידכון :בחוק מותר לנסיעה סכין קבועה (לא מיתקפלת ) להב עד חמש ס"מ.(שוטרים עושים את המוות לאנשים בגלל כל הדקירות בזמן האחרון)
שוטר יכול לערוך חיפש ברכב ברגע שיש לו חשד סביר, שואלים את בעל הרכב בשביל לימנוע סיבוך משפטי מיותר בהמשך,השוטר יערוך חיפוש ברכב גם אם בעל הרכב לא יתן לו אישור והוא לא צריך אישור קצין ממונה .
חיפוש בגוף האדם אסור ע"פ חוק זכויות האדם וחופש הפרט , לחיפוש כזה צריך את אישור האדם שנערך בו חיפש ואישור שופט שחותם על בקשה שמוגשת לו עם עילה מספקת שבגוף האדם שעורכים בתוכו חיפוש פולשני יש ממצא שעובר על החוק.(בדר"כ יעשה ע"י צילום שיקוף פנים הגוף למקומות שלא ניתן ליבדוק אחרת).
חיפוש חזותי :הוא חיפש בערום כאשר מיסתכלים בלבד על גופו הערום , של החשוד בלי לגעת בו ולחיפוש זה צריך אישור קצין בכיר לפני החיפוש וחשד סביר כי יש על החשוד משהוא שנוגד את החוק.

חג שמח ושנה טובה לכול חברי הפורום ומשפחותהם .

Stasik
19-09-09, 20:40
MIKE
הסעיף שציינת שייך לבטחון המדינה אם זה במצב מלחמה או לא. כמו ש כבר אמרתי כשמדובר במחבל וכ'ו...

Mike
20-09-09, 16:41
סטס, זה לא משנה, מבחינת השוטר, הוא יכול לטעון שאתה היית חשוד בעיניו, תתפלא אבל זה תופס!

GERA
21-09-09, 03:46
חברים ניראה לי שהעיקר פה לא אם אפשר לעשות חיפוש אלה איך מוצאים את הבנאדם ללא תיק.
שוב תעשה מה שאתה חושב לנכון אני ממליץ לך להשקיע את ה1800-2000 ש"ח אצל עורך דין שיוציא אותך נקי לא כל עברה במקום שתקבל תיק פלילי על אחזקת סכין מה שיכול להזיק לך בעתיד כשתתבקש להביא ר.פ למקום עבודה.

שיהיה בכל זאת בהצלחה !