צפייה בגירסא המקורית : מדריך מצולם: הרכבת סרן דיסק קדמי של דגם ה-MX-3 בדגם ה-323F-BG

BG323F
25-06-09, 10:15
שלום חברים.

מחיר הקאליפרים של דגם ה-MX-3 עמד על כ-600 ש"ח, ונאבות של לאנטיס עלו עוד 600 ש"ח, אם אני זוכר נכון. יכולות הבלימה השתפרו פלאים. אני זוכר היטב איך זה להיות עם הבלמים המקוריים של ה-323F-BG. כשאתה מנסה לבלום, נגיד מ-140 קמ"ש, אתה לוחץ על הדוושה וממשיך לנסוע...

המטרה שלי בפרויקט הזה הייתה לגרום לרכב לעצור באופן מהיר יותר וקל יותר, חד וחלק. דרך אגב, על מנת לקבל תוצאה מושלמת, אני ממליץ להרכיב מאחורה סרן דיסק אחורי, גם כן של דגם ה-MX-3.

להלן סדר השלבים והתמונות, בסדר רץ מימין לשמאל:

1. התמונה הראשונה מייצגת את השלב הראשון של פירוק הגלגל.
2. בתמונה השנייה ניתן לראות כיצד פותחים את האומים המחזיקים את הבולם.
3. התמונה השלישית מייצגת את העובדה שאסור לשכוח להוציא את הלשונית של צינור הבלמים.
4. בתמונה הרביעית פותחים את האום של הצירייה (נאבות של BA 1.8 זהות לחלוטין ל-MX3).
5. בתמונה החמישית, לאחר שפתחנו את אום הצירייה, פותחים את הברגים של הבול-ג'ויינט, ואז הנאבה המקורית בחוץ.

סדר ההרכבה הוא הפוך לפירוק. שימו לב, האחריות מוטלת אך ורק על עצמכם בביצוע פרויקט שכזה. אם אין לכם מושג מה מוצג בתמונות, אנא הימנעו מביצוע הפרויקט.

6. התמונה השישית והתמונות השביעית מייצגות כיצד זה אמור להיראות בסופו של דבר.
7. בשלושת התמונות האחרונות, ניתן להבחין בסט הצלחות והרפידות של LUCAS לנאבות של MX-3, לאחר שרכשתי אותן מהחנות.

כמובן שהורכבו גם קאליפרים של MX-3, אך לצערי לא צילמתי אותם כי הייתי עסוק בניקוז הבלמים, ולא רציתי ללכלך את המצלמה.

אז לסיכום, מה דרוש לכם?

1. שתי נאבות של דגם הלאנטיס BA או דגם ה-MX-3.
2. שני קאליפרים של דגם ה-MX-3.
3. שני בול-ג'ויינטים של דגם הלאנטיס BA או ה-MX-3, כי המקוריים של דגם ה-323F-BG קטנים מדי לנאבה החדשה.

נ.ב. - לכל החבר'ה בעלי ה-BA סדאן וה-323F-BA, מתאימים סרנים של דגם ה-MX-3 אחד לאחד. כמובן שאסור לשכוח לקחת גם את כבלי בלם היד של אותו הסרן שאתם עומדים להרכיב.

בברכה,

אלכס.