שלום לחברי הפורום.
אני מעוניין לרכוש רכב מסוג מאזדה 323 שנת 97 סדאן.
רציתי לקבל בבקשה חוות דעת על אמינות, סחירות, תצרוכת דלק ,ומה עדיף - הילוכים או אוטומט.
בברכה,
יוסי. :toung:
שלום יוסי.
אני ממליץ מאוד על הרכב הזה, ידני או אוטומט שניהם טובים, אם אתה אוהב ידני אני ממליץ בחום יותר על הידני לטובת ביצועים וצריכת דלק.
צריכת הדלק במשולב כ 1/12 לאוטומט הכל תלוי בצורת הנהיגה.
הרכב אמין מאוד בבעלותי מ 2001 והוא עד היום משרת אותי נאמנות(טפו טפו טפו בלי עין הרע:cheesy:).
בקניית הרכב, מומלץ מבחום שתיקח אותו למכון בדיקה, לאחר הבדיקה תעלה לכאן את הטופס בדיקה ונוכל לייעץ לך לפי מצב הרכב אם כדאי או לא.
בכל מקרה תחפש רכב שעבר כמה שפחות בעלויות, עם ק"מ כמה שיותר נמוך, בקש מהמוכר אם יש לו תיעוד לטיפולים שהרכב עבר.
יקיר.
יקיר, תרשה לי לחלוק על דעתך.
ק"מ נמוך הוא לא בהכרח טוב, בעיקר אם מדובר ברכב שנסע לרוב בעיר.
אני לא מומחה גדול,
אבל לדעתי רכב שעבר 100K מחוץ לעיר יהיה עדיף על רכב שעבר 50K בתוך העיר.
תקן אותי אם טעיתי.
mazda speed
11-10-09, 01:39
רכב שעבר הרבה קילומטרז' לרוב זה אומר שהוא נסע נסיעות דיי ארוכות ובריאות מה שאומר שהמנוע הרבה יותר "בריא " , מה שכן יכול להיות גם שקרעו לאוטו את הצורה וטחנו אותו בנסיעות עם טורים גבוהים מאוד וזה נכון גם לגבי רכב שעבר מעט ק"מ או הרבה .
ישנן מכוניות גם שאם הגיעו איתן ל 200K ק"מ המנוע פשוט כבר מת כי ככה המנוע שלהן .
שורה תחתונה , הסתיגמה על רכב עם קילומטרז' נמוך שהוא יותר טוב ברוב המקרים ממש לא נכונה כי זה עניין קצת יותר מורכב ממה שזה נראה .
לגבי מאזדה , אתה יכול להיות בראש שקט ולקנות גם אחת שהיא עם יותר קילומטרז מהממוצע , אני למשל את ה BA 98 שהייתה לי מכרתי עם 210K ק"מ וכשהגענו לבדיקה הנתונים היו טובים מאוד עם יותר מ 75% , אני בעצמי הופתעתי !
90% מהמקרים רכב שנסע פחות, מעיד על כך שהמנוע במצב טוב יותר, ולא רק המנוע.
אם היו מציעים לי רכב עם 120Kק"מ שנסע בעיקר בעיר, או רכב שנסע 250K מחוץ לעיר ברור שהייתי בוחר את הרכב עם הפחות ק"מ בתנאי שבבדיקה המנוע יצא תקין.
לא נשכח שחוץ מהמנוע גם הגיר משחק תפקיד, גיר שנסע פחות לא משנה אם עירוני או בינעירוני יהיה במצב טוב יותר.
וחוץ מהגיר והמנוע יש עוד המון חלקים כמו מיסייבים בגלגלים, ציריות,תפוחים ועוד, שרק הק"מ משפיע עליהם בעיקר.
יקיר.
אני ממליץ לך לקנות משנתון 98 , כי שם באיזשהו שלב הוחלפו המרימים ההידראוליים בשימסים במנוע
וזה חוסך את הרעש של המרימים (תיקתוקים מהמנוע) , המחלה הגדולה של הדגם עד שנת 98 .