צפייה בגירסא המקורית : תושבת המנוע התפוצצה (מאזדה 3)

gil_sh
14-10-09, 11:45
שלום לכולם,
קניתי מאזדה 3 שנת 2006 מניו קופל, בבדיקה לפני הקנייה התפוצצה התושבת העליונה (המכונה תושבת טיימינג) ונזל מתוכה השמן.
הוחלט בניו קופל לתקן לי את הליקויים לפני הקנייה, אולם כשבאתי לקחת את הרכב התברר שהליקויים תוקנו למעט החלפת התושבת הפגומה.
שוב נלקח הרכב למוסך אקספרס מוטורס בחולון והוחלפה תושבת המנוע. (אמרו לי שהיא מקורית ובפועל שמו חליפית).
כשהרכב נלקח ליישור קו במוסך מורשה אחר נאמר לי כי התושבת אינה מקורית לכן יש טיפה רעידות בהגה (לא משהו רציני), בניו קופל סירבו להחליף לי את התושבת למקורית אלא רק שוב לחליפית.(במוסך נאמר כי תמיד יהיו רעידות כאשר התושבת אינה מקורית).
באקספרס חולון סירבו להחליף את התושבת משום שהיא סופקה ע"י מוסכים של ניו קופל והם רק ביצעו את העבודה.
האם זה מקובל שמוסך מורשה כמו אקספרס חולון ישים תושבת שאינה מקורית בגלל שקיבל אותה מחברה ומוסך אחר?
בקיצור אני לא יודע מה לעשות, האם איגוד המוסכים יכול לעזור? האם לתבוע בתביעות קטנות?
והכי חשוב האם אי-החלפת התושבת בזמן הקרוב יגרום נזק בהמשך? ואם כן לאיזה מערכות?
במוסך נאמר לי שאם הרעידות המינוריות לא מפריעות לי אז לעזוב את זה.

תודה לעוזרים,
גיל.

יקיר
14-10-09, 12:31
אני אסביר לך את המצב, תושבת מנוע מקורית ימנית(בצד של הטיימינג) עולה כ1200ש"ח כולל עבודה.

התושבת המקורית מכילה בתוכה שמן על מנת שהתושבת תהיה גמישה ותספוג את הרעידות.
כניראה במוסך רצו להוריד לך בעלות היקרה של התושבת, ולהשתמש בחליפית.

לפני הטיפול היית חייב לברר אם המחיר הוא למקורית או חליפית, אם אמרו לך ששמו מקורית ובפועל שמו חליפית, ללא ספק מדובר ברמאות מצד המוסך.

אך אם סוכם לפני תחילת הטיפול על תושבת חליפית, אז זה בסדר.
אם לא אמרו לך כלום, ואתה רק שילמת ללא התעניינות מצידך, אז הבעיה היא שלך היית צריך לברר.

וכן, מוסך מורשה יכול להשתמש בחלקים לא מקוריים, כמובן אם הלקוח מסכים.

בכל מקרה, אם יש רעידות שמציקות לך, אז רק תושבת מקורית תעזור, שום חליפית במקרה שלך לא תוכל להשתוות למקורית.

בכל מקרה אפשר להשאיר את החליפית, עד שהרעידות יחזרו ויתחזקו, ואז תחליף למקורית.

יקיר.

gil_sh
14-10-09, 12:40
יקיר תודה על תשובתך,
כנראה שלא כתבתי ברור לעיל.
התושבת הוחלפה על חשבון ניו-קופל (שהם שלחו את הרכב לאקספרס חולון וזה אמר שהיא מקורית) לפני שקניתי את הרכב (לאור הליקויים שהתגלו בבדיקה לפני הקנייה), ולא במסגרת הטיפול שביצעתי כשהרכב כבר היה שלי.
בטיפול במוסך כשהרכב כבר היה ברשותי התגלה כי היא אינה מקורית.

שוב תודה,
גיל.

יקיר
14-10-09, 12:44
אני מציע שתפנה לחברת ניו קופל, ותדווח להם את מה שקרה.

אולי הם יוכלו לדבר עם המוסך ולהסדיר את העניין.

ולדעתי, אתה לא יכול לפנות למוסך בטענות, כי אתה לא לקחת את הרכב למוסך ושילמת, כניראה יש הסכם בין ניו קופל למוסך והם מסכימים לחלקים לא מקוריים...

יקיר.

gil_sh
14-10-09, 12:55
זהו העניין שאין לי כל טענות מול המוסך (אולי למעט איך הוא מוציא רכב מחזקתו כשההגה רועד - זה כאילו לשחרר רכב מהמוסך במצב לא תקין),
אלא לחברת ניו קופל.
שוחחתי איתם רבות ולא עזר הם לא מוכנים להחליף את התושבת.
אפילו הצעתי שהמוסך יחליף לי מקורית ואני אשלם את ההפרש מהעלות של החליפית ולא הסכימו.
רק סתם לסבר את האוזן מאוד התאכזבתי מרמת הטיפולים של ניו קופל, בטיפול במוסך שעשיתי התגלה גם כי היו ברכב 3 מצתים של חברת NGK ואחד מקורי של מאזדה.

המשך יום נעים,
גיל.

יקיר
14-10-09, 13:02
לגבי המצתים, החלף אותם מיד למקוריים, שמתאימים למנוע, אחרת סלילי ההצתה ישרפו!.

המוסך לא חייב להסכים להצעה שלך, ואני באמת מצטער לומר לך.

וידוע שכל החברות האלו יעשו הכל כדי שהטיפולים והתיקונים יהיו בעלות נמוכה.

יקיר.

תומר
16-10-09, 18:46
ניו קופל זו חברה בת של שלמה SIXT נכון ?
במקרה חברה של אישתי היא המזכירה האישית של הבעלים, שלמה שמלצר.
אני אנסה לדבר איתה, אולי היא תוכל לעשות משהו.
כמובן שאני לא יכול להבטיח כלום, אבל לא מזיק לנסות.

עידן
16-10-09, 19:08
האם זה מקובל שמוסך מורשה כמו אקספרס חולון ישים תושבת שאינה מקורית בגלל שקיבל אותה מחברה ומוסך אחר?

וכן, מוסך מורשה יכול להשתמש בחלקים לא מקוריים, כמובן אם הלקוח מסכים.

בכוונה ציטטתי את הכתוב לעיל, במוסך שבו אני מטפל (מוסך מורשה מאזדה פורד) נאמר לי שחברות כמו - ניו קופל, אלבר, וכו' (לא כולל אלדן, לאלדן יש מוסכים פרטיים, את הטיפולים הבעייתים הם שולחים למוסכים מורשים, אגב, יש להם הסדר עם היצרן שלמרות שהרכב מטופל במוסך שלהם האחריות לא פגה) משתמשים בחלפיים לא מקוריים, לכל חברה יש ארון משלה במוסך עם החלקים שהם מביאים. המוסך מקבל הוראה לטפל עם החלקים הללו. ישנם חלקים שכן שמים מקוריים. הבנתי שניו קופל לא מטפלים בחלפים מקוריים, כנ"ל אלבר (מניסיון), אוויס משתמשים בחלפים מקוריים, לפחות במוסך שבו אני מטפל.

לפותח השרשור, נסה להגיע להסדר עם ניו קופל, כמו שאמרת לשלם את ההפרש. בכל אופן, אם לא יעזור המשך הלאה. אבל, לדעתי, החלף את התושבת למקורית.

בהצלחה!