צפייה בגירסא המקורית : הגשם הראשון הגיע - זה הזמן לכמה דגשים חשובים ביותר

עמית
29-10-09, 13:30
שלום לכל חברי הפורום.

כמו ששמתם לב, היום התחיל הגשם הראשון. נכון שטכנית היה כבר גשם ראשון, אך אלו יהיו כמה ימים רצופים של גשם, לאחר כמה שבועות של יובש יחסי.

לפיכך הכבישים יהיו חלקים ביותר , בגלל שזוהמת השמן והפיח שנמצאת באופן קבע על פני האספלט, מתרוממת ונשטפת על ידי הגשם הראשון ויוצר תנאי החלקה מסוכנים ביותר.

יתרה מזו תנאי הראות פוחתים, הן בגלל אדים על פני שמשת הרכב והן בגלל תנאי הסביבה.

בנוסף לכל זה נכנס הגורם המשפיע ביותר והוא הגורם האנושי, לוקח זמן לנהגים להתרגל לנהיגת חורף הכוללת שמירת מרחק גדולה יותר, בלימה והאצה מתונים יותר. וכמובן הדלקת אורות.

בנוסף לזה נהגים חדשים על הכביש נלחצים יותר בזמן נהיגה בתנאים סוערים ומועדים יותר לטעיות- חובה לפתוח עיניים יותר ולתכנן את צורת הנהיגה עם מבט לרחוק.

ב1 לנובמבר - חובה על הדלקת אורות בשעת נסיעה. אני לדוגמא מדליק אורות כדרך קבע כל ימי השנה. כך אני בטוח כי רואים אותי על הכביש.

כמה דגשים קטנים שריכזתי עבורנו מכמה מדריכי נהיגה מתקדמת (ייתכן ונושאים מסויימים יחזרו על עצמם , אך עדיף להיות בטוח כי הכל מובן פעמיים).

אז בואו נתחיל:

הגשמים הראשונים הם המסוכנים ביותר- הכביש הרבה יותר חלק מאשר בהמשך החורף כאשר הוא סתם רטוב וזאת מאחר שהאבק שהצטבר עליו בקיץ הופך לבוץ מאוד שומני ומאוד מאוד מאוד חלק, כמעט כמו כתם שמן. בימים הראשונים, עד שמגיע אותו גשם חזק ששוטף טוב את הכביש, סעו מאוד מאוד לאט בסיבובים והגדילו את המרחק מהרכב שלפניכם.

שלוליות- זה אולי מפתה לעבור ולהשפריץ על הולכי הרגל, אבל פרט לעובדה שזה מגעיל למדי, אתם עלולים להיות מופתעים שפתאום ההגה מושך לכם חזק הצידה. אם עוברים עם צד אחד בלבד של הגלגלים בשלולית, המים יוצרים התנגדות וממש מפנים את הגלגל הקדמי בלי שרציתם. זו דרך קלה לפגוש את המדרכה, שימו לב והיו מוכנים עם שתי ידיים על ההגה. תתפלאו, זה גם קורה בכבישים ראשיים עם ניקוז "טוב"

שלוליות 2- לצערנו כבישי ישראל משופעים בבורות, ובחורף הם גם מוסווים בגלל התמלאותם במים. בור כזה יכול לפוצץ צמיג או אפילו לשבור את הגלגל עצמו והציר. סעו לאט ונסו לאתר בורות, הסתכלו קדימה, אם זה שלפניכם נכנס לבור תוכלו אתם להתחמק ממנו. אם נכנסתם לאחד, מאוד וממלץ לבדוק למחרת את הרכב גם אם אין השבתה מידית, כדי לוודא שאין נזילות או תקלות אחרות כתוצאה מהמכה.

מגבים- עכשיו זו התקופה להזכיר להורים או לעצמכם להחליף את המגבים ברכב. אין שום טעם לקנות את המגבים הכי יקרים ומשוכללים שיש, ממילא כולם מתייבשים בקיץ הישראלי. קנו את הזוג הכי פשוט וזול אבל קנו אותו כל חורף מחדש. הקטנת שדה הראיה זו אחת הבעיות הכי גדולות בגשם, ומגבים יעילים זה הכרח.

מגבים 2- מהירות הפעלת המגבים זו תורה שחשוב ללמוד. נשמע טיפשי אבל אתם תגלו כמה זה מעצבן שהמגבים עובדים מהר כאשר יש גשם מקומי קל, או שיש להם השהייה ארוכה מידי ואתם לא רואים כלום. במכוניות היום יש מערכת משוכללות יותר מאשר סתם קביעת המהירות. יש רכבים עם חיישנים בהם המהירות נקבעת אוטומטית, יש רכבים בהם ניתן לשלוט גם על מהירות התנועה של המגב וגם על הזמן שעובר בין ניגוב לניגוב. בקיצור, קחו 5 דקות לקרוא את ספר הרכב או סתם לשחק בפועל עם המנוף והכפתורים של המגבים כדי ללמוד איך עובד העניין ברכב שלכם או של ההורים. תתפלאו כמה אנשים כלל לא מכירים את הרכב שלהם ומפעילים תמיד את המגבים על האופציה הכי מהירה גם כשיש טפטוף.

רסס- רסס הם אותם חלקיקי מים שנראים מאחורי הרכב שנוסע לפניך. בכביש מהיר הם מגיעים לגובה רב ומקשים עוד יותר על שדה הראיה. שימרו מרחק מהרכב לפניכם ותראו טוב יותר. הרסס קיים גם כשלא יורד גשם בפועל, עד שהכביש מתייבש, אין ברירה אלא להפעיל מגבים למרות שכאמור אין גשם, אבל על מהירות איטית או עם השהייה ארוכה בין כל ניגוב.

אספלט- לא קריטי אבל לתשומת לבכם. אולי אחדים שמו לב כשנסעו עם ההורים, שנראה כאילו יש כבישים בהם המים לא יוצרים אפקט "מראה" על האספלט ונראה כאילו הכביש כמעט יבש ואין גם רסס, בעיקר בכבישים בינעירוניים. אכן מדובר באספלט מסוג שונה. הוא יקר וחדש יחסית ולכן לא קיים בכל מקום. נקווה שלאט לאט הוא ישלוט בארץ כי העדר הרסס מאפשר נסיעה בטוחה בהרבה וגם הכביש עצמו פחות חלק.

ראי- הגשם מטשטש הכל, הטיפות על המראות בחוץ מעוותות גופים והרבה יותר קשה להבחין בין פרטים. לכן, המנעו מסיכונים מיותרים, על תעשו משהו שנהגים אחרים לא מצפים לו, הם יראו אתכם מאוחר יותר ויגיבו מאוחר יותר. אל תעצרו לרגע בחניה כפולה רק כדי להוריד את החבר שלא ילך בגשם, הוא לא עשוי מסוכר ומישהו עלול לא לראות את הרכב שלכם ולהכנס בכם.

מרחק- כמה שמטרטרים על שמירת מרחק, לא תאמינו איך כולם שוכחים את זה בגשם הראשון. הפחחים עושים קופה יפה בשבוע הראשון של החורף. הנטייה הטבעית של אנשים בכביש בינעירוני כאשר יורד גשם היא הפוכה, הם לא רואים טוב ולכן נצמדים לרכב שלפניהם כדי לנסוע לפי "הקו" שלו, ואז מקטינים את המהירות ל-20 קמ"ש וכך כולם זוחלים כמו ברווזים, אחד עוצר וכולם נכנסים זה בזה. ברור שיש להוריד מהירות בגשם, אבל לא צריך להגזים, הגדילו את המרחק מהרכב שלפניכם, הורידו מהירות וסעו בצורה עירנית אך רגועה.

אדים- אחת התופעות המעצבנות והבעייתיות היא הווצרות אדים על השמשה. היא קרה, אנחנו פולטים חום והמפגש בינהם מפריע לנו לראות החוצה. לחלון האחורי יש פתרון פשוט והוא אותם פסים דקים לרוחבו שמתחממים ו"מפשירים" את האדים. בכל רכב יש כפתור להפעלתם, כשאתם בודקים את המגבים תאתרו גם אותו (ציור של מלבן שוכב עם קוים גליים ניצבים כמו אדים). בחלון הקדמי זה לא קיים, אך במקום זה יש פתחי אויר שמכוונים לשמשה וכפתור במערכת האוורו של הרכב מאפשר לבחור להוציא אויר דרכם (ציור דומה לקודם רק במקום מלבן יש צורה מעט שונה, מעין חלק ממעגל). יש שתי אסכולות, אחת אומרת שיש להוציא אויר חם, השניה דוגלת בהפעלת המזגן לחצי דקה ושדווקא אויר קר עוזר. נסו ותראו מה עובד טוב יותר אצלכם. כדי להמנע מהווצרות אדים בהמשך, אפשר לפתוח חריץ בחלון.

מה יש לעשות לפני הכניסה לרכב

נקו את המראות והחלונות מהלכלוך המצטבר. עשו זאת לפני היציאה לדרך, ולא תוך כדי נסיעה!
החזיקו ברכב מטלית ומגב יד, או השתמשו במגבי הרכב
וודאו שהפנסים הקדמיים והאחוריים נקיים מבוץ ולכלוך
התנהגות ברכב

בתוך הרכב אין צורך במעיל, צעיף או כובע צמר. לבוש כבד מגביל את חופש התנועה שלכם ומנתק אתכם מהסביבה
לא מומלץ לנעו מגפיים או נעליים כבדות אשר מפחיתות את התחושה בעת הנהיגה
הפעילו חימום, אך במידה. חום רב מדי גורם לישנוניות
השאירו תמיד חלון אחד פתוח במקצת, כדי לרענן את האוויר ולמנוע חימום יתר
חגרו חגורת בטיחות והקפידו יותר מתמיד שכולם יהיו חגורים. בתאונות החלקה האופייניות לחורף, חגורות בטיחות מצילות חיים!
הדלקת אורות בכל תנאי מזג האוויר, הדלקת אורות משפרת באופן משמעותי את הניראות של כלי הרכב. על פי החוק (http://www.mot.gov.il/wps/wcm/resources/file/ebf4774f5f40660/-%202008.pdf) http://www.mot.gov.il/wps/MOT/images/pdf.gif , בחודשים נובמבר עד מרץ חלה חובת הדלקת אורות בכבישים בינעירוניים על כל סוגי הרכב. אוטובוסים, מוניות ומשאיות חייבים בחורף להדליק אורות גם בעיר. אין להדליק אור דרך גבוה בשעות היום. רכב המצויד בפנסי ערפל רשאי להפעילם רק בזמן ערפל, גשם כבד או שלג, מכיוון שהם עלולים לסנוור.

האצה ובלימה "בעדינות עם הגז!" האצה חזקה מדי בכביש חלק עלולה לגרום לסבסוב הגלגלים במקום ואיבוד שליטה.

מרחק בלימה: בכביש חלק, מרחק הבלימה מתארך מאד. שמרו רווח רב יותר מהרגיל ותכננו את העצירה מראש, כדי להימנע מבלימה פתאומית.
בלימת פתע על כביש רטוב עלולה לגרום להחלקה ולאיבוד שליטה. האטו לפני כל סיבוב ופנייה חדה, והיכנסו לעיקול במהירות איטית. בלימה על כביש רטוב בסיבוב מסוכנת מאד.
מערכת ABS אינה מונעת החלקה בכל מצב, ואינה תמיד יעילה בכביש רטוב. כאשר מערכת ה-ABS נכנסת לפעולה בעת בלימת חירום, מורגשות לעתים "דפיקות" חזקות בדוושה. אל תיבהלו והמשיכו לבלום!
שימו לב במיוחד

נהגים אחרים: בתנאי מזג אוויר קשים, נהגים רבים מרוכזים ברכב שלפניהם ואינם מודעים למה שקורה בצדדים ומאחור. חשוב לזכור זאת לפני יציאה לעקיפה או פנייה
הולכי רגל: באזורים עירוניים יש לנהוג בחורף בזהירות, ולהימנע מנסיעה מהירה ברחובות צרים שבהם עלול לצוץ הולך רגל מבין המכוניות החונות. זכרו כי גם הולכי הרגל, המכוסים בכובע ומטריה, סובלים בחורף משדה ראייה מוגבל, וכי ילדים עטופים במעיל גשם עלולים לא להבחין כלל ברכב מתקרב. זכרו: בתאונה בין הולך רגל למכונית, הולך הרגל תמיד ייפגע יותר. האחריות לשלומו מוטלת עליכם!
גשם ראשון הגשמים הראשונים של השנה מעלים על פני הכביש לכלוך, אבק, שמן ודלקים שהצטברו בחריציו בחודשי הקיץ. הכביש הופך בפתאומיות חלק מאד וגורם לתאונות רבות. מצב זה חוזר בכל גשם מוקדם, עד שגשמי החורף שוטפים את הכביש. בכל מקרה של גשם אחרי תקופה של יובש, יש להפחית את המהירות, להאט בסיבובים ולהימנע מבלימת פתע.
זכרו: בגשם ראשון סכנת ההחלקה גבוהה, גם אם הגשם אינו חזק במיוחד!

שלוליות רצוי להימנע מכניסה לשלוליות גדולות, מכיוון שאין לדעת את עומקן ואם יש בהן בורות. אם לא ניתן לעקוף את השלולית, יש להאט ולחצות אותה במהירות איטית, בהילוך הנמוך ביותר אך בסיבי מנוע גבוהים. שמרו על תנועה רצופה, הגה ישר קדימה ומהירות קבועה, והימנעו מבלימה או האצה. היכנסו למים באיטיות, כדי לא ליצור גלים שעלולים לכבות את המנוע. שמרו מרחק מכלי רכב אחרים, העלולים ליצור גלים שיציפו את רכבכם. היזהרו מבורות שעלולים להסתתר בשלולית. אם נפלתם לבור והרגשתם מכה בתחתית הרכב, בדקו את תחתית הרכב. בלמים רטובים אינם בולמים היטב. לאחר היציאה מהשלולית לחצו מספר פעמים על דוושת הבלם (תוך התחשבות ברכב שמאחוריכם!) כדי לייבש את הרפידות.

התחשבו בהולכי רגל: עברו שלוליות בנסיעה איטית ואל תתיזו עליהם בוץ!
נהיגה בגשם כבד נהיגה בתנאים קיצוניים, כאשר לא ניתן לראות את הכביש ואת הרכב שלפניך, קשה מסוכנת. בישראל ניתך לפעמים מבול של ממש, בדרך כלל לזמן קצר. במצבים כאלה רצוי לעצור בזהירות בצד הדרך והרחק ככל האפשר מהכביש, לוודא שאינכם חשופים לפגיעת רכב חולף, להדליק אורות מצוקה ולחכות שהגשם יירגע.

נהיגה בערפל בתנאי ערפל טווח הראייה מצטמצם מאד, לעתים עד מטרים ספורים. יש להאט מייד עם הכניסה לערפל ולנהוג בהתאם. אור גבוה (אור דרך) אינו יעיל בערפל. יש להשתמש באור רגיל (אור מעבר) ובפנסי ערפל אם יש. זכרו: פנסי ערפל מסנוורים מאד, אין להשתמש בהם בתנאים רגילים! היעזרו בקו הצהוב או בסימוני הדרך כדי להישאר בנתיב. רצוי לפתוח חלון על מנת לשמוע כלי רכב מתקרבים. יש להימנע מכל פעולה מסוכנת, כמו עקיפה או סטייה מהנתיב.

רכב דו גלגלי נהיגה ברכב דו גלגלי בחורף חושפת את הרוכב לסכנות רבות. כושר הבלימה של שני גלגלים נמוך יותר מאשר של ארבעה, וסכנת ההחלקה גדולה פי כמה. כמו כן, מזג האוויר משפיע על הרוכב החשוף הרבה יותר מאשר על נהג המכונית המוגן. נהיגה בטוחה בחורף דורשת מהרוכב זהירות רבה, ניסיון, מערכות תקינות וביגוד מתאים. רכב דו גלגלי עלול להחליק, להיפגע או "להידחף" מהכביש ע"י כלי רכב חולפים שאינם מבחינים בו, להיטלטל מהרוח או להיתקע בשלולית. הרוכב עצמו, עלול לסבול מקור, רטיבות וראות לקויה, שפוגעים בריכוז וביכולת הנהיגה. הגשם ממש חזק? השאירו את הקטנוע או האופנוע בבית. זה מסוכן מדי!

תסעו בשלום, ותחזרו בשלום.

שיהיה לכולנו חורף קל , בטוח וללא שפעות מוזרות.

***** מנהלים מומלץ להפוך את הנושא לדביק*******

תומר
29-10-09, 14:15
:blink1:תודה על המגילה... אממ.. העצות השימושיות.

ברשותך אוסיף משהו קטן מהצד שלי, נהג המשאית הכבדה.
אני כותב בגוף ראשון, אבל זה ברור כלפי כל רכב כבד.

ראשית, הראות במשאית היא מוגבלת מאוד ביחס לרכב פרטי,
לכן גם אם אתם חושבים שאני רואה אותכם תמיד, תחשבו שוב.
יש לי 6 מראות ורק 2 עיניים, אז היו זהירים כאשר אתם מתקרבים אליי.

לעולם, אבל לעולם אל תעקפו אותי מימין !!!
או לחילופין, הולכי רגל, לעולם אל תעמדו ליד הדלת הימינת.
הראות לשם מוגבלת ביותר וקשה להבחין ברכב עוקף או הולך רגל שעומד בסמוך לדלת זו.

לעולם אל תעמדו מאחורי משאית, במידה ויש לכם ספק הכי קטן שהנהג עלול או צריך לנסוע רוורס.
לי אישית יש מצלמת רוורס, אבל במשאיות רבות היא לא קיימת, אנא הזהרו.
אגב שתדעו, נהג משא כבד חייב באדם שמכוון בכל נסיעה לאחור, לצערנו לא מקפידים על זה בארץ.

בכללי, שמרו מרחק מרכב כבד.
כושר התמרון שלי הוא כאין וכאפס לעומת רכב פרטי, סטיה קטנה עלולה להגמר באסון.

אל תידחפו מלפניי אם אתם יודעים שעצירה מתקרבת (ברמזור למשל) !!!
בלימה בכלל ובלימת חירום בפרט, לא דומה למה שאתם מכירים.
כאשר אני עמוס ב- 20-30 טון הבלימה כמעט לא רלוונטית לרכב שנדחף לי מתחת לפגוש.

אל תצאו לעקיפת משאית אם אינכם בטוחים ב- 1000% שאתם יכולים לסיים אותה.
לפעמים יכול להיות רכב מלפניי ואתם לא רואים אותו,
וככה יוצא מצב שאתם צריכים לבצע עקיפה כפולה ומסוכנת.
מה גם שהיום משאיות חדשות משייטות כמו פרייבט ולא תמיד נהג רכב פרטי קורא נכון את תנאי העקיפה.

אני אישית משתדל להיות זהיר ביותר, לשמור מרחק גדול ולבלום הרבה לפני צומת.
בסה"כ הרישיון הוא הפרנסה שלי.
לצערי יש נהגי כבדות שלא מתייחסים למקצוע בצורה כזאת ומוציאים סטיגמה גדולה לכל הענף.

חורף נעים ובטוח בדרכים !

mazda speed
29-10-09, 21:40
נושא באמת חשוב מאוד לקראת החורף , כל הכבוד !!!
רק תיקון קטן לעמית , בקיץ הישראלי המגבים לא מחזיקים ממש הרבה זמן אבל בהחלט ניתן להחזיק אותם אפילו לשני חורפים והנה כמה עיצות .
1. לא להתפטות ולקנות מגבים זולים כי יש כאלו שאפילו חודש בחורף לא יחזיקו מעמד וגם כאלו שכן יחזיקו מעמד לא ינגבו כמו שצריך את הגשם שמצטבר לכם על השישמה ואז אתם בבעיה בגשם חזק מאוד , לפעמים עם מגבים זולים תפלו לגלות שפתאום נשאר לכם רק מגב אחד כי השני החליט לטייל למקום אחר .

2. אחרי שרכשתם מגבים ואני מקווה את הסוגים הטובים אז הדרכים הכי טובות לשמור עליהם היא פשוט פעם בשבועיים שלוש או סתם מתי שאתם שוטפים את האוטו פשוט להעביר ניגוב טוב טוב על החלק של המגב שנצמד לשימשה , תתפלו לגלות כמה פיח יוצא משם ואז פתאום גם הניגוב של המגב הרבה יותר טוב .

לדאוג שהשימשה תהיה נקייה מכל מיני דברים חזקים שדבוקים עליה כי פשוט כשהמגב עובר על אותו דבר שדבוק אם הוא לא הסיר אותו מהשימשה אז הוא פשוט יהרוס את המגב וז ישאיר לכם מין סימן רטוב כל פעם שתעבדו עם המגבים גם לאחר שהסירתם את אותו הליכלוך .

כאשר לא יורד גשם לפחות פעמיים בשבוע להשפריץ מים ולתת למגבים לעבוד זה יגרום להם לא להתייבש וכמובן לא יגרום לכם לכל מיני סתימות של אבנית במערכת ההשפרצת מים , כמובן הכי רצוי למלא מים עם תוסף של נוזל לניקוי שמשות לעבודה קלה וטובה יותר של המגבים ולהשתדל למלא מים ללא אבנית , מים של מזגן שצברתם בתוך דלי או אפילו לקנות איזה בקבוק מים מינרלים בכמה שקלים .

מגבים שרצוי לרכוש : PAYLON , BOSH , AMERICAN EAGLE .
אני אישית לא סובל את הבוש , ואת האמריקן איגל אני מאוד מאוד אוהב .

יקיר
29-10-09, 22:53
הדגשים שעמית רשם שימושיים ביותר, תודה עמית.

לגבי המגבים, כדי לשמור על אורך החיים שלהם, אני מרסס עליהם פעם בחודש ספרי sun of gun בקבוק צהוב, נותן לחומר להיספג בגומי מספר דקות, ולאחר מכן מעביר ניגוב עם נייר, והמגב מחזיק מעמד המון זמן, ומנגב מצויין את השמשה ללא סימנים.

יקיר.

mazda speed
30-10-09, 03:33
הדגשים שעמית רשם שימושיים ביותר, תודה עמית.

לגבי המגבים, כדי לשמור על אורך החיים שלהם, אני מרסס עליהם פעם בחודש ספרי sun of gun בקבוק צהוב, נותן לחומר להיספג בגומי מספר דקות, ולאחר מכן מעביר ניגוב עם נייר, והמגב מחזיק מעמד המון זמן, ומנגב מצויין את השמשה ללא סימנים.

יקיר.
חומר טוב של חברת ARMOR ALL , הוא משאיר שכבה שומנית ממש עדינה שיכולה לשמור על הגומי של המגב כמובן עד שהמגב נרטב שוב .

יקיר
30-10-09, 03:37
צחי, שומני לא טוב, כי השומן יעבור על השמשה ויהיו כתמי שמן שלא רצויים..

הsun of gun לא משאיר שכבה שומנית.

יקיר.

mazda speed
30-10-09, 03:55
החומר הזה נועד בעיקרון לניקוי הדשבורד והשארת שכבת מגן , אם תשים לב טוב טוב תראה שזהו חומר שומני על בסיס סיליקון , מכיוון שאתה מורח אותו על המגב שעשוי מגומי רך מאוד יחסית לדש בורד החומר עצמו ניספג ולכן אתה לא רואה סימנים על השימשה .

יקיר
30-10-09, 04:34
צחי, אם יש לך ניסיון עם החומר הזה על המגבים, אז סבבה אם הוא לא משאיר סימנים, וניתן בכיף להשתמש בו.

פשוט אני השתמשתי בSUN OF GUN.

אגב, הSUN OF GUN זה באמת חומר פלאים, יש לו הרבה שימושים, למשל אם יש לכם שריטות בכיסוי השקוף בלוח השעונים, רססו מעט מהחומר, ניגוב עם נייר עדין והשריטות יעלמו.
גם שימוש החומר הזה על דופן הצמיגים תעניק מראה מבריק וחדש לאורך זמן.

יקיר.

mazda speed
30-10-09, 10:41
ה SUN OF A GUN של STP הוא גם חומר טוב מאוד .

עמית
30-10-09, 14:04
לגבי המגבים, פעם בשנה לפני החורף לקנות סט חדש לא יהרוג אף אחד. אין צורך להתעסק עם שמנים למינהם.

תומר
30-10-09, 18:12
לגבי המגבים, פעם בשנה לפני החורף לקנות סט חדש לא יהרוג אף אחד. אין צורך להתעסק עם שמנים למינהם.

זו גם ההמלצה שלי.
אני קניתי אמריקן איגל והם טובים.

mazda speed
30-10-09, 19:10
האמת האמריקן איגל שייש לי עכשיו הם כבר עונה שנייה של חורף אצלי על המאזדה ולא ממש טיפלתי בהם כמו שרשמתי , אני דיי מופתע לטובה מהם !