צפייה בגירסא המקורית : ג'אנטים למאזדה 323F שנת 97

Krishi
11-01-10, 19:50
טוב אז אני קצת מבולבל. מצד אחד יש את הגירסא של ה-1.8 ליטר שהגיע לארץ עם ג'אנטים R14-R15 (מה שיש לי), מצד שני יש גם את הגירסה הספורטיבית של ה-2.0 ליטר שלא הגיעה לארץ עם ג'אנטים R16 אבל לפי מה שהבנתי ההבדל העיקרי הוא בעיקר במנוע כשהמבנה של האוטו הוא אותו מבנה. אז אם אני אשים R16 למאזדה 1.8 ליטר שלי (במידה ואשיג אישור ממשרד הרישוי) האם זה יפגע ברכב בצורה כלשהי?
אני שואל כי אני כל הזמן שומע דעות סותרות, חלק אומרים שאפשר וחלק אומרים שזה יפגע בציריות או מה שזה לא יהיה ושהקילומטראז' יזייף כד'.

תודה מראש :-)

אילן כץ
11-01-10, 20:56
משתתף בשאלה

Zigi
12-01-10, 00:40
הZXI (הגירסת 2 ליטר), חוץ מהפח הכל שם שונה
מנוע שונה (מן הסתם), ציריות שונות, נבות שונות (בשלך יש 4 ברגים, בהן יש 5), בולמים שונים, גיר מן הסתם שונה
אתה לא יכול לשים מנוע בעל הספק יותר גדול ולהשאיר את שאר המכלולים אותו הדבר
לפי הספר אפשר לשים 16 אינץ' על האוטו הזה, אבל נראה כמה זמן הציריות שלך ישרדו.......חוץ מהעליית בצריכת הדלק, וזיופים בקילומטראג' והמהירות וכאלה
ג'נט יותר גדול, משמע יותר משקל, משקל שהציריות לא תמיד מתוכננות לשאת אותו, דבר שמקצר באופן משמעותי את אורך חייהן

וזה נראה לי הזדמנות טובה לרענן את המדריך למשפר המתחיל
*לשים אגזוז לחץ או פילטר פתוח זה בעצם לא לעשות כלום. כל שינוי וכל שיפור של מכלול מסויים מצריך שינוי של כל המכלולים והמערכות הקשורות לאותו השינוי
*ואם זה עולה 20 שקל וכתוב שזה צ'יפ שמוסיף 30 כחותו סוס - זה לא צ'יפ

Krishi
12-01-10, 05:30
אוקיי. תודה. השתכנעתי P-:
שאלה אחרת. האם יש חישוקי מגנזיום 15'' ואם כן איפה משיגים אותם וכמה הם עולים בערך? איזה חברות מומלץ?
וכנ"ל לגבי הצמיגים (איזה חברה מומלץ וכמה עולה בערך).

עמית
12-01-10, 15:24
יש חישוקים 13 14 15 16 17 18 19 וכו'.

תעשה סקר שוק טוב טוב, ישנם המון משווקים, לדוגמא: מ.י.ח (שמוכר דרך משווק בשם פיט סטופ).

תחליט איזה סגנון אתה רוצה, ואז תתחיל לחפש, יש גם ביד 2 למכירה גאנטים חדשים. (חנויות מפרסמות שם באופן קבוע).

מה שכן תבדוק טוב טוב שזה לא איזה גאנט מתוצרת סין, הסגסוגת שהם משתמשים היא די עלובה, ויש סיכוי יותר גדול שכאשר הגאנט יקבל מכה, הוא יישבר./ יסדק.

יתרה מזו , המלצה שלי היא לחפש גאנטים קלים, רוב הגאנטים הם במשקל של 6 קילו .

גאנטים קלים יותר, מקלים על המתלים, וכמו כן לא יוצרים "משקל בלתי מוקפץ" גבוה , מה שבעצם משפיע על התנהגות הרכב לרעה.

כך בחשבון שמשקל הגאנט נמדד לללא הצמיג.

גאנט קל מומלץ, אך לעיתים הוא עולה יותר, אני בזמנו קניתי גאנטים מחבר יד שניה, רק בגלל שהמשקל של כל גאנט היה 4.2 קילו והמחיר היה בדיחה מבחינתי.

במידה ואתה קונה יד שניה, תבדוק שאין סדקים, או מכות בדופן הגאנט, או בשפה שמגיעה במגע עם הצמיג, זה יגרום לריעדות בנסיעה.

כמו כן שינוי מידת הגאנט מחייבת קניית 4 צמיגים חדשים במידה הנכונה.

ל15 אינץ המידה היא 195/55/15 - והיא מאושרת במשרד הרישוי. מרווח הברגים שאתה צריך הוא 4 על 100.

לגבי סגנון יש המון סוגים, תבחר מה שאתה אוהב, אני קניתי את שלי כסופים, ובסוף השבוע האחרון הפכתי אותם לשחורים עם ליפ אדום. עבודה קשה של שלושה ימים אבל התוצאה הסופית מדהימה.

http://www.mazdaclub.co.il/forum/attachment.php?attachmentid=1385&d=1263053507 (http://www.mazdaclub.co.il/forum/attachment.php?attachmentid=1385&d=1263053507)

http://www.mazdaclub.co.il/forum/attachment.php?attachmentid=1386&d=1263053536 (http://www.mazdaclub.co.il/forum/attachment.php?attachmentid=1386&d=1263053536)

mazda speed
12-01-10, 19:39
שכחתם משהו חשוב , משרד הרישוי כבר לא מאשר שינוי מידה אלא עכשיו כל מכון טסטים עושה את זה , חשוב לשמור על מידות תואמות למה שרשום אצלהם ואחרי ששינית מידות לגשת מייד שייתנו לך אישור על זה .
דרך אגב עמית יצא יפה מאוד הג'אנטים , אני שוקל לצבוע את שלי בלבן .

עמית
12-01-10, 19:43
צחי תודה, על מנת לצבוע כמו שצריך, תפנה לך 3 ימים (רצוי ימים עם מזג אוויר חם), המון סבלנות וכוח רצון. השפשוף של הגאנט בהתחלה, פשוט שוחק לך את הידיים.

mazda speed
13-01-10, 00:14
אני לא מתכוון לשייף אותו , אם כבר אז אני אשלח אותו לניקוי חול , זה השיוף הטוב ביותר שניתן להשיג במקרים כאלה ואז נעביר עליו צבע .

עמית
13-01-10, 01:40
ביררתי על ניקוי חול אצל יובל מלמד לדוגמא, כמה וכמה אנשים לא המליצו בגלל שתתכן אכילה של המתכת על ידי ניקוי החול, ובכך לגרום לאי יציבות של הגלגלים, מה גם שיתכן קושי באיזון לאחר מכן.

מה גם שאחרי ניקוי חולף חובה במיידי לצבוע שכבת יסוד, על מנת למנוע התחמצנות של השטח.

אם כבר אתה לא רוצה לשפשף, ישנה חומצה מאכלת שניתן למרוח. אבל עדיין הטיפול הכללי הוא ידני.

אבל אם אתה עדיין מתעקש, אז תעשה ניקוי באבקת סודה בהתזה, לא בחול.

יקיר
13-01-10, 02:10
זה בדיוק מה שבאתי להציע, ניקוי עם אבקת סודה בהתזה. מהם העלויות?

ניקוי כזה הוא יסודי מאוד והתוצאה נקיה וחלקה.

יקיר.

Krishi
13-01-10, 07:34
עמית תודה רבה.
יש לי רק שאלה, אין לי מושג אפילו מאיפה להתחיל לחפש. מה הסדר גודל מחירים שאני צריך לצפות לו לג'אנטים כאלה. ניסיתי פה ושם לחפש באינטרנט אבל לא מצאתי יותר מדי. אם מישהי יוכל לתת לי כמה לינקים לכמה מקומות טובים אני אשמח.

עמית
13-01-10, 13:50
תפתח יד 2, תיגש לקטגוריית רכב, תבחר אביזרים, אביזרים פרטיים, תבחר צמיגים וגאנטים.

ושם תבחר את הגודל הרצוי. 15 לדוגמא.

כך בחשבון שיש שם למכירה, גם גאנטים חדשים מחניות, וגם משומשים מאנשים פרטיים.

מה שאתה חייב לשים לב זה לגבי מרווח החורים, הוא חייב להיות רק 4 על 100. אגב אלה אותם מידות כמו של הונדה, רנו .

ולעצלניים שביננו:

http://www.yad2.co.il/Cars/Accessory.php?AreaID=&CarAccessoryCatID=1&CarAccessorySubCatID=2&CASubSubID=2&Title=&fromPrice=&untilPrice=

בהצלחה.

שחר
14-01-10, 19:48
המחירים של הג'אנטים מתחילים בערך מ 1400-1500 חדשים מחנות.
אני קניתי את שלי עם צמיגים של פאלקן במחיר מעולה
מידה 195/55/15 (שילמתי לו במזומן לכם הייתה הנחה)

אילן כץ
14-01-10, 21:29
המחירים של הג'אנטים מתחילים בערך מ 1400-1500 חדשים מחנות.
אני קניתי את שלי עם צמיגים של פאלקן במחיר מעולה
מידה 195/55/15 (שילמתי לו במזומן לכם הייתה הנחה)

כנראה שזאת המידה שאני ישים גם אצלי ראיתי תמונה של הג'אנטים שלך על הרכב ו15 נראה לי ממש פצצה
ועדיף מ16 יותר נוח יותר זול

אני מחפש אבל ג'אנג שחוק עם ליפ אדום
ראיתי את הפרוייקט של עמית אבל אין לי זמן להשקעה הזאת

שחר אם אתה מכיר איזה מקום עם ג'אנטים יפים לא משנה לי איפה
כי לקרית גת אשקלון אשדוד וכל האזור הזה לא בעיה להגיע
אבא עובד באשקלון משפחה יש לי גם בקרית גת
אז לא בעיה יהיה להגיע למקומות האלה
אם תוכל לתת לי כיוון או משום מאיפה הבאת את שלך אני יישמח=]

יקיר
14-01-10, 21:32
אם מתאים לך בב"ש, אז יש מקום טוב "צמיגי רפי"(חפש בגוגל) יש לו מבחר טוב של ג'אנטים, צמיגם ואביזרים לרכב.

יקיר.

שחר
14-01-10, 21:37
אני קניתי מצמיגי ג'אנו בבאר שבע

8180805
16-02-10, 20:25
שלום,
קניתי לפני שבוע מאזדה 323F שנת 96 גיר רגיל, היא הגיעה אם גאנ'טים 16, השאלה היא אם זה משפיע רציני לרעה על הרכב, או שאני יכול להשאיר אותם.

שחר
16-02-10, 22:08
אין לך צורך להחליף אותם כי הם כבר מורכבים על הרכב, מאושרים ברישיון
וסביר להניח שהם במצב טוב.
להשפיע לרעה זה לא משפיע פשוט פוגם בנוחות הנסיעה, צורך יותר דלק ומשפיע טיפה
על מחוון המהירות, הכוונה היא שהוא מראה לך מהירות נמוכה יותר ב 2-3 קמ"ש.
תתחדש.