צפייה בגירסא המקורית : בבקשה דעתכם לגבי לנטיס F יד שניה

תומר
19-01-10, 09:18
מצאתי לאישתי רכב ביד-2 ויש לי מס' שאלות:
מדובר בלנטיס F, שנת 96, אוטומטית, יד שניה, 92,000 ק"מ. דורש 18,000 ש"ח (גמיש).

נשמע טוב מדי, נכון ?
איפה הקאץ' ?

אז ככה:
לרכב אין טסט כבר חודש,
המוכר טוען שלא יצא לו לגשת למבחן השנתי אבל הבטיח להעביר אותה אם נרצה לקנות.
בנוסף יש לה חור קטן באגזוז, אין לי מושג מה המשמעות, נדע רק כשנלך לבדיקה.
חוץ מזה הוא טוען שהרכב במצב כללי מצויין (לפי התמונות היא ניראית שמורה).

אז מה דעתכם ?
too good to be true ?

אילן כץ
19-01-10, 12:45
שמע יש לי שכן יש לו מזדה כזאת בצבע אפור שנת 97

הוא מוכר אותה כי קנה מזדה 3
האוטו מבחינה חיצונית נראה ממש טובב
מבחינה מכאנית אני לא יודע כי לא שאלתי
אבל לפי הבנאדם והכל אני מתאר לעצמי ששמר על האוטו
אם אתה רוצה אני יביא לך ת'מספר שלו תתקשר תשאל תתעניין

הוא בנאדם ממש אחלה
האוטו הוא לא נוסע בו עכשיו בגלל שקנה ת'מזדה 3

עמית
19-01-10, 12:50
תומר, כך בחשבון שרק אחרי טסט , תוכל לבצע בדיקה לרכב.

מכון טסטים תקין, לא יבדוק את הרכב לקנייה, במידה ואין לו טסט. אם במהלך הבדיקה הרכב יגרום לנזק כל שהוא למכשור המכון, הם לא מכוסים בגלל שלרכב אין אישור תנועה על הכביש (טסט).

Giora
19-01-10, 13:10
נשמע טוב מדי, ק"מ נמוך מאוד לשנתון אבל הכל יכול להיות

הבעיה שאין טסט שזה כבר חשוד, שקודם יעביר טסט ואז תדבר על קנייה.

ועוד אם הרכב יד שנייה ועוד עם ק"מ כזה נמוך אז תשאל אם הוא מתחייב למנוע ושילדה נקייה.

אילן כץ
19-01-10, 13:51
נשמע טוב מדי, ק"מ נמוך מאוד לשנתון אבל הכל יכול להיות

הבעיה שאין טסט שזה כבר חשוד, שקודם יעביר טסט ואז תדבר על קנייה.

ועוד אם הרכב יד שנייה ועוד עם ק"מ כזה נמוך אז תשאל אם הוא מתחייב למנוע ושילדה נקייה.

להעביר את האוטו טסט כולנו יודעים שתמורת 100 שקל יעבירו אוטו טסט גם בלי להביא את האוטו למכון הטסטים

אם הוא אומר שהוא יעביר את האוטו טסט ברגע שהבנאדם יחליט לקנות
אז כנראה שיש לו איזה סידור מבפנים שיעביר אותו בקומבינה לכן הוא כזה בטוח בעצמו שיגידו לו אני קונה את הרכב הוא יילך 10 דקות יעבירו אותו וזהו

צריך לבדוק גם את זה

BadEd
19-01-10, 14:11
חבר'ה, אני יודע שבימינו קצת קשה להאמין לאנשים אבל יתכן מאד שאכן פשוט לא יצא לו להגיע לטסט. אני השנה לא הגעתי בזמן לטסט וגם פרסמתי את האוטו למכירה ללא טסט. כשמצאתי קונה, נסעתי ללא טסט למוסך ועברתי טסט (מהפעם השניה :)), אז לא בהכרח מנסים לעבוד עליך. אם הוא עובר טסט לפני הקניה, אז אין שום בעיה...
לגבי החור באגזוז, זה אומר שהוא מרעיש קצת יותר מהרגיל ויכול להיות שתערובת הגזים לא תהיה תקינה...
בכל מקרה בהצלחה

MishA
19-01-10, 14:52
חור קטן באגזוז, סביר להניח שהוא לא יעבור בדיקת זיהום אויר ובעצם לא יעבור טסטס בדרך חוקית.
בכל מקרה תבקש קודם כל להעביר את הרכב טסט בלי להיתחייב שאתה קונה את הרכב, אחר כך קח את הרכב לבדיקה ותראה כבר את התוצאות.

מבחינת נתונים מאוד יכול להיות שהם אמיתיים אולי הרכרב הוא רכב שני במשפחה?
אולי הוא שישמש רק למרת קניות לסופר הביתה וזהו?
יצא לי לפגוש כבר לא מאט רכבים עם נתונים דומים לאלה שהיו אמיתיים לגמרי.

עידן
19-01-10, 20:37
תומר, אם זכרוני אינו בוגד (ובדרך כלל הוא לא..) מדובר על רכב מחולון.

והיה וכן, אני הייתי נזהר, לדעתי מדובר בסוחר.

תומר
19-01-10, 21:02
עידן:
אנחנו לא מדברים על אותו אחד, זה מישהו מהקריות.

באמת הדלקתם לי נורה לגבי טסט בקומבינה :confused:
אם יהיו עדכונים אני ארשום (צריך קודם למצוא זמן להגיע לשם ולהתרשם...).

אגב MISHA:
שאלתי אותו אם הרכב נכשל בטסט בגלל האגזוז,
הוא אומר שסתם לא יצא לו לגשת לטסט, אבל לך תדע...

אילן כץ:
אשמח אם תברר לי יותר פרטים בזמנך החופשי.

תודה רבה לכולם !

BadEd
19-01-10, 21:08
לרכבים מהשנתון הנל יש הגדרות שונות לזיהום אויר. חור באגזוז לא בהכרח ישפיע על הבדיקה (הרכב שקניתי עכשיו יש לו חור באגזוז ואין לו בעית גזים) כמובן שזה תלוי בגודל של החור.
בכל מקרה, אם הוא רוצה למכור הוא צריך לעבור טסט, בלי קשר אליך...שיעשה את זה ואז תחליט

עמית
19-01-10, 21:39
בכל מקרה, אם הוא רוצה למכור הוא צריך לעבור טסט, בלי קשר אליך...שיעשה את זה ואז תחליט

צודק 100 אחוז.

אחי הקטן קנה יונדאי אקסנט קופה, יד ראשונה 90,000 ק"מ שנת 2001. לרכב לא היה טסט חודשיים.

המוכר עשה טסט לרכב לבקשתנו, (הסברנו לו שגם אם הרכב יעבור טסט, זה לא מעיד על המצב שלו, רק על זה שהרכב הינו כשיר לנסיעה). ולאחר מכן ניגשנו לבדיקת קנייה- שים לב זה חשוב, ניגשנו לבדיקה במכון בדיקה שאנחנו רצינו (גם לא מאותה רשת של המכון בו בוצע הטסט) , כך לא יווצר חשש לאיזו קומבינה עם מכון הטסטים של המוכר. (לרוב כל מכון טסטים הינו מכון בדיקה)

הרכב עבר בהצטיינות.

לצערנו בארצנו הקטנה, לא חסרים קומבינות, מה שנקרא "כל עם ישראל אחים, אחד עוזר לשני ל**** את השלישי".

תומר
20-01-10, 02:05
תודה רבה עמית !
אפשר לשאול למה במקרה שלכם הרכב היה חודשיים בלי טסט ?

עמית
20-01-10, 03:03
זה היה בחור צעיר שאבא שלו נפטר ז"ל, אמא שלו קנתה לו את היונדאי מהחברה. הבחור קנה מזדה 3 חדשה. ולא היה מסוגל למכור את הרכב בגלל שזה הזכיר בצורה מסויימת את אבא שלו. את התקופה ההיא, ועד כמה שהוא הצליח להתגבר. אחרי כמה חודשים הוא החליט שהגיע הזמן למכור, אחרי שאמא שלו אמרה לו שזה בסדר.

הוא פרסם ב 19:00 בערב, אנחנו הראשונים שצלצלנו ב19 וקצת.

בחור עשר, השאיר אחריו רכב מקורי לגמרי, ספר טיפולים מלא.

בהתחלה היה קצת קשה במחיר (בגלל המצב של הרכב), עד שאבא שלי דיבר איתו (הוא מהעדה הפרסית וגם אבא שלי), הבן אדם פתאום התרכך, (די ברור למה) הקיצר אחלה תהליך של מכירה וקניה. אפילו התקשר לאבא שלי לפני חודש לשאול אם הכל בסדר עם הרכב.

תראה תמיד יש אנשים טובים באמצע הדרך. אני עד היום בקשר עם הבחור שמכר לי את הרכב, הוא גם עשה סיבוב ברכב שלי אחרי שסיימתי את הפרוייקט, והוא מתעדכן בנעשה ואפילו עזר לי עם חלק מאנגליה.

מניסיוני בקניית רכבים, איך שבן אדם מתנהג , כך נראים חפציו, ולרבות גם הרכב.

אדם טוב = רכב טוב.

לילה טוב

עמית

תומר
20-01-10, 12:18
סיפור נחמד.
זה מזכיר לי את האיביזה שהייתה לי פעם.
היא הייתה כל כך שמורה, שאחרי חודש הקונה התקשר להגיד לי תודה על הבובה שמכרתי לו.